EkonomiGenelTürkiye

Emekli Maaş Zammı: Sabah Saatlerinde Kritik Karar Açıklandı!

TÜRKİYE’DE EMEKLİ MAAŞI ZAMMI TBMM AÇILIR AÇILMAZ BELİRLENECEK

Türkiye’de enflasyonun kronik sorun haline gelmesi, emekliler üzerinde büyük olumsuz etkilere yol açtı. Özellikle büyük şehirlerde yaşam mücadelesi veren emekli vatandaşlar, maaşlarının yetersizliği sebebiyle zorluklarla karşılaşıyor.

2023 yılı sonuna kadar emekliler, maaşlarında bir artış beklerken, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir gelişmenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılmasıyla ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

1 Ekim tarihinde görevine başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme için çalışmalar yapılacak.

Milyonlarca emekli, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın maaşlarla ilgili makul bir düzenleme yapacağı umudunu taşıyor.

Seçimlerin ardından ortaya çıkan ekonomik tablo, emeklileri büyük bir hayal kırıklığına uğratırken, zorlu geçim mücadelesinde zam talebi gündemde. Emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemenin yıl sonunda mı, yoksa ekim-kasım aylarında mı yapılacağı ve uygulanacağı merak konusu.

Emekli Maaş Zammı: Sabah Saatlerinde Kritik Karar Açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.