EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere 10.000 TL ikramiye ve 3. ikramiye öncesi zam detayları!

AK Parti’den Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5 Bin TL İkramiye

HÜKÜMET EMEKLİLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Emeklilere zam yapılması, Meclis’in ekim ayında açılmasıyla birlikte öncelikli konulardan biri olacak.

Emeklilere yapılacak zamın yanı sıra, bir de ikramiye müjdesi var.

TÜED Genel Başkanı Ergün, ekim ayında Meclis’in ilk gündem maddesinin emeklilere zam olması gerektiğini belirterek, ‘Cumhuriyet İkramiyesi en az 10 bin lira olmalı’ dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına emeklilere 5 bin lira ikramiye verileceği yönündeki haberleri takdirle karşılayacaklarını söyledi.

Ergün, emeklilerin aylıklarındaki artışı dört gözle beklediğine dikkat çekerek, “Aylıklara ek olarak bayram ikramiyeleri de artırılmalı. Bayram ikramiyesinin alım gücü korunmalı.

Cumhuriyetin 100. yılı anısına emeklilere verilecek olan 5 bin liralık ikramiye de ek bir gelir sağlaması açısından önemlidir. Cumhuriyet İkramiyesi en az 10 bin lira olmalı” dedi..

Ergün, milyonlarca emeklinin zam beklentisiyle Meclis’in açılmasını dört gözle beklediğini belirterek, “Ekim ayında Meclis’in ilk gündem maddesi emeklilere zam olmalı” şeklinde konuştu.

İŞTE MASADA KONUŞULAN RAKAM!

Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerin dışında, üçüncü bir ikramiye ödenmesi gündemde. Bir defaya mahsus ödenecek ikramiye miktarı üzerinde yapılan çalışmalarda, ilk olarak 5 bin liradan bahsediliyor. Açıklamanın çalışmalar tamamlandıktan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan önce kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

AK PARTİ’DEN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında konuştu.

Dağ, “Bakanlıklarımız, emeklilerimizin taleplerini karşılamak ve bütçe dengesini göz önünde bulundurarak en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla sürdürüyorlar” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Giresun İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ‘Şehir Buluşmaları’ toplantısında konuşma yaptı.

Dağ, emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda 5 bin lira ikramiye verilip verilmediğiyle ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi: “Benim bulunduğum pozisyona göre bir tarih vermek doğru olmaz. Ne aşamada olduğunu çok detaylı bilmiyorum. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, emeklilerimizin taleplerini karşılamak ve bütçe dengesini göz önünde bulundurmak için hızla çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu çalışmalar tamamlandığında, kamuoyuyla paylaşacaklarını umuyorum.”

Emeklilere 10.000 TL ikramiye ve 3. ikramiye öncesi zam detayları!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.