EkonomiGenelTürkiye

ÖTV muafiyetli otomobiller: Skoda Fabia, Hyundai Bayon, Citroen C3, Peugeot 208!

Ucuz Sıfır Araba Alma Fırsatı: ÖTV Muafiyeti Nasıl Kullanılır?

ÖTV Muafiyeti Nedir?

Türkiye’de otomobil piyasasında yüksek fiyatlamalar araç almak isteyenleri oldukça zorlayabiliyor. Normal koşullarda ucuz sıfır araba kalmadı. Ancak devletin ÖTV muafiyeti imkanı devreye girince insanlar ucuz sıfır araba alabiliyorlar. Otomobil devletin en büyük vergi gelirini sağladığı alan olurken bazı özel durumu olan vatandaşlara ÖTV ödemeden sıfır araba alma hakkı veriliyor. Onlar için de sıfır otomobil almak çok ucuz olabiliyor.

Kimler ÖTV Muafiyeti Hakkına Sahip Oluyor?

ÖTV muafiyetinin kimler tarafından kullanılabileceği merak ediliyor. Buna göre bu imkan sadece yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara verilen bir hak oluyor. Bu hakkın kullanılabilmesi için ise sağlık raporunun olması gerekiyor. Tüm koşullar sağlanıp engel durumu da belgelendikten sonra ÖTV muafiyeti ile otomobil alınabiliyor.

ÖTV muafiyeti hakkı 5 yılda bir vatandaşlara veriliyor. Bu şekilde otomobil alan bir vatandaş 5 yıl boyunca bir daha ÖTV muafiyeti kullanamıyor. 5 yıllık süre dolduktan sonra bu hak yeniden kullanılabiliyor.

ÖTV Muafiyeti Fiyat Sınırlaması

ÖTV muafiyeti ise satın alınacak otomobiller için bir fiyat sınırlaması da uygulanıyor. ÖTV dahil satış fiyatı 1.004.000 TL’nin üstünde olan araçlar bu hak ile satın alınamıyor. Bu limit her yıl yeniden değerleme oranı uygulanarak artırılıyor. Ocak ayı ile beraber bu limitin 2 Milyon TL’ye yaklaşması bekleniyor.

ÖTV Muafiyetli Sıfır Otomobil Fiyat Listesi

Şu anda firmaların güncel satış rakamları dikkate alındığında otomatik vites özelliği bulunan en ucuz araçların ÖTV muafiyetli fiyatları şöyle:

-Skoda Fabia liste fiyatı olan 954.900 TL’den ÖTV muafiyeti sonrasında 530.000 TL’ye düşüyor.

-Hyundai Bayon 950.000 TL’ye satılırken ÖTV muafiyetinin devreye girmesi ile satış fiyatı 528.000 TL’ye düşüyor.

-Peugeot 208 model araç 997.000 TL’ye satılırken ÖTV muafiyeti ile bu aracında satış fiyatı 554.000 TL oluyor.

-Citroen C3 için firma 943.800 TL satış fiyatı açıkladı. ÖTV muafiyeti sonrasında bu aracın satış fiyatı 525.000 TL oluyor.

-Dacia Sandero Stepway için ise 971.000 TL fiyat açıklanırken bu otomobilin ÖTV muafiyetli satış fiyatının 540.000 TL olduğu bildirildi.

ÖTV muafiyetli otomobiller: Skoda Fabia, Hyundai Bayon, Citroen C3, Peugeot 208!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.