EkonomiGenelTürkiye

Ev almak için uygun bir fırsat! Vakıfbank’tan 6.256 TL taksit ile 2+1 konutlar satışta!

TÜRKİYE’DE BANKALAR UCUZ KONUTLARI SATIŞA ÇIKARIYOR

Bankaların finansal bir gerekçesiyle ucuz konut adresi olmalarının nedeni vardır. Satışa çıkarılan konutlar, bankaların yatırım yaparak edindikleri konutlar değildir. Çoğu bankanın zaten konut sektöründe yatırımı bulunmamaktadır. Ancak bu bankalar, konut kredisi gibi farklı türde yüksek miktarlı krediler sağlayarak müşterilere yardımcı olmaktadır. Bu kredilerin teminatı olarak müşteriler, sahip oldukları konutları ipotek olarak göstermektedirler.

Müşteri, bankaya olan kredi borcunu ödeyemezse banka devreye girer. Borç karşılığında ipotek gösterilen konut bankanın mülkiyetine geçer. Bu durumda müşteri, evi vererek kredi borcundan kurtulurken banka da evi alır ve kredi zararını bilançosuna kaydeder.

Banka, bu konutu satarak nakde dönüştürmediği sürece işlem banka için zararlı olur. Bu nedenle bu konutlar mümkün olan en kısa sürede elden çıkarılmalıdır. Banka, konut için yüksek bir fiyat talep etse de satış gerçekleşmeyebilir. Bu yüzden düşük bir fiyat belirlenir. İhale usulü satış olduğu için konut fiyatı kasıtlı olarak düşük tutulur. Konutu satın almak isteyenler teklifte bulunduklarında fiyat da otomatik olarak artar.

VAKIFBANK UCUZ KONUT SATIŞI YAPIYOR!

Vakıfbank, farklı illerde bulunan konutları satışa çıkarmaya devam etmektedir. Örneğin, Mardin Kızıltepe’de 2+1 daireler 240.000 ve 325.000 TL fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Ayrıca Ağrı’da 2 adet daire 400.000 TL’ye satılmaktadır. Bu dairelerin toplam büyüklüğü 229 metrekare olarak belirtilmiştir. Benzer şekilde Artvin’de de 2+1 konut 600.000 TL karşılığında satılmaktadır.

240.000 TL’ye satılan bir konut için müşterilere Vakıfbank konut kredisi imkanı sunulmaktadır. Bu durumda, 24.000 TL peşinat ödenerek 216.000 TL konut kredisi kullanılarak ikinci el konut satın alınabilmektedir. 120 ay vadeli hesaplama yapıldığında aylık ödeme tutarı 6.256 TL olmaktadır. Böylece, bu ev kira ödeme gibi hemen satın alınabilmektedir.

Türkiye’deki Konut Fiyatları ve Bankaların Ucuz Konut Satışları

Türkiye’de konut fiyatlarının krize neden olacak seviyede yüksek kalması sorunu devam etmektedir. Artan maliyetler nedeniyle konut fiyatları, birçok vatandaşın ev sahibi olma hayallerini ortadan kaldırmaktadır. Ortalama bir vatandaşın sıfır konut satın alma imkanı kalmamıştır. Bu durumda TOKİ’nin konut kampanyaları alternatif bir seçenek olabilir, ancak bu kampanyalar yeterli sayıda üretilmemektedir. Geriye sadece bankalardan yapılan ikinci el konut satışları kalmaktadır.

Bankalar, finansal bir gerekçeye dayanarak ucuz konutların satışını yapmaktadırlar. Satışa çıkarılan konutlar, bankaların yatırım amaçlı almadığı konutlardır. Çoğu bankanın konut sektöründe yatırımı zaten bulunmamaktadır. Ancak bankalar, konut kredisi gibi farklı türde yüksek miktarlı krediler sağlamaktadır. Bu kredilerin teminatı olarak müşteriler, sahip oldukları konutları ipotek olarak göstermektedirler.

Müşteri, bankaya olan kredi borcunu ödeyemediğinde banka devreye girer. Borç karşılığında ipotek gösterilen konut bankanın mülkiyetine geçer. Bu durumda müşteri, evi vererek kredi borcundan kurtulurken banka da evi alır ve kredi zararını bilançosuna yansıtır.

Banka, bu konutu satarak nakit paraya dönüştürmediği sürece işlem banka için zararlıdır. Bu nedenle bu konutların mümkün olan en kısa sürede elden çıkarılması gerekmektedir. Banka, konut için yüksek bir fiyat talep etse de satış gerçekleşmeyebilir. Bu yüzden düşük bir fiyat belirlenir. İhale usulü satış olduğu için konut fiyatı kasıtlı olarak düşük tutulur. Konutu satın almak isteyenler teklifte bulunduklarında fiyat da otomatik olarak artar.

Vakıfbank, farklı illerde bulunan konutları satışa çıkarmaya devam etmektedir. Örneğin, Mardin Kızıltepe’de 2+1 daireler 240.000 ve 325.000 TL fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Ayrıca Ağrı’da 2 adet daire 400.000 TL’ye satılmaktadır. Bu dairelerin toplam büyüklüğü 229 metrekare olarak belirtilmiştir. Benzer şekilde Artvin’de de 2+1 konut 600.000 TL karşılığında satılmaktadır.

240.000 TL’ye satılan bir konut için müşterilere Vakıfbank konut kredisi imkanı sunulmaktadır. Bu durumda, 24.000 TL peşinat ödenerek 216.000 TL konut kredisi kullanılarak ikinci el konut satın alınabilmektedir. 120 ay vade hesaplaması yapıldığında aylık ödeme tutarı 6.256 TL olarak hesaplanmaktadır. Böylece, bu ev kira öder gibi hemen satın alınabilmektedir.

Ev almak için uygun bir fırsat! Vakıfbank'tan 6.256 TL taksit ile 2+1 konutlar satışta!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.