EkonomiGenelTürkiye

Kamu Bankaları Hızlı Dolar Operasyonuyla TL Kararı İlan Etti

Kamu Bankalarından Flaş Dolar Operasyonu! Doların İpi Çekildi TL Kararı İlan Edildi 5.830 Lira Ödeyecekler

2023 genel seçimleri, Mayıs ayında yapılırken, seçimden hemen önce dolar kurundaki yükseliş, rekor serisine bırakmıştı.

Seçim belirsizliği ile Türk Lirası, dolar karşısında hızla değer kaybederken, AK Parti ve Cumhur İttifakı çoğunluğu kazanırken, Cumhurbaşkanlığı seçimi ise 2. tura kalmıştı. Seçimin 2. tura kalmasının ardından, dolar kurundaki yükseliş hızlanırken, rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı daha fazla oy alan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilerek görevine devam etme hakkı kazanmıştı.

Dolar Kuruna Faiz Freni Çekildi! Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı Yükseldi…

AK Parti’nin kurmuş olduğu yeni hükümette, ekonomi yönetimi Mehmet Şimşek’e emanet edilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dolar kuruna müdahale etmeyeceklerini ilan ederken, dolarda sert yükseliş yaşanmış, kur önce aşılamaz denilen 20 TL barajını aşmış, ardından ise hızla 25 TL barajını da aşmayı başarmıştı.

Dolar kurundaki yükselişi kırmak adına, kamu bankaları bir kez daha devreye girerken, Ziraat Bankası 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranını yüzde 28 olarak ilan etti. Bu durumda 250 bin TL’nin aylık faiz getirisi 5.830 TL oldu. Halkbank ise 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranını yüzde 27’ye yükseltti.

Kamu bankaları arasında en yüksek faiz oranını veren banka ise Vakıfbank oldu. Vakıfbank, 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranını Arı hesabı için yüzde 31 olarak ilan etti.

En Yüksek Faiz Hangi Bankada, 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faizi ile 250 Bin TL’nin Aylık Faiz Getirisi Kaç TL, Ne Kadar Oldu?

Bankalarda faiz getirisi yarışı başlarken, en yüksek faiz veren bankalar Akbank ve Odeabank olarak birinciliği paylaştı. Akbank’ın 32 günlük faiz getirisi bu faiz oranı üzerinden rekor kırarken, 250 bin TL’nin faiz getirisi ise 32 günlük hesaplamaya göre 7 bin 496 TL oldu. Dolar kurundaki değişimlerin yanı sıra, Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon oranı ve sonrasında piyasanın alacağı aksiyonlar da takip edilecek.

Kamu Bankaları Hızlı Dolar Operasyonuyla TL Kararı İlan Etti

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.