EkonomiGenelTürkiye

TBMM Onayıyla 1800 Prim Günüyle Erken Emekli Olabilirsiniz

Erken Emekli Olmak İçin Yapılan Yeni Düzenlemeler

1. Bağ-Kur’lu Vatandaşlar İçin Prim İndirimi Gelecek!

EYT yasası çıktığında bağ-kur’lular için aranan prim gün sayısı 9.000 olmuştu. SSK’lı çalışanlarda ise prim günü sayısı 7200 gündü. Bu durumda birçok bağ-kur’lu çalışan EYT fırsatını kaçırmıştı. Ancak yapılan yeni düzenleme ile beraber bağ-kur’lu vatandaşlar için prim eşitlemesi yapılacak. Yani bağ-kur ve SSK arasında prim eşitlemesi uygulanacak. Bağ-kur’lu vatandaşlar için prim günü sayısı 7.200’e düşürülecek. Bu prim eşitlemesi sayesinde küçük esnaf daha az prim ödeyerek 5 yıl erken emekli olma fırsatını yakalayabilecek.

2. 1999 Sonrası Sigortalı Olanlar İçin Kısmi Emeklilik Gelecek!

Emeklilik reformu ile beraber müjdeli haberler de 1999 sonrası sigortalı olanlar için geldi. Sigorta giriş tarihi 1999 sonrası olan ve EYT’yi kaçıran vatandaşlar için kısmi emeklilik fırsatı doğacak. Bu yeni düzenleme ile beraber 3600 ve 5400 prim günü sayısı ile erken emeklilik fırsatına sahip olmak mümkün olacak.

3. Çıraklık Ve Staj Sigortası Mağdurlarına Düzenleme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, staj ve çıraklık sigortası mağdurları için çözüm üretme yolunda hızla ilerliyor. Bu çalışmalar ile birlikte çok sayıda vatandaşa erken emeklilik hakkı verilmesi bekleniyor.

4. Ev Hanımlarına Erken Emeklilik İmkanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken emeklilik müjdesi, ev hanımlarını da kapsıyor. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta kapsamına girmeleri ve prim ödemeleri durumunda erken emekli olabilecekler. Ayrıca, ev hanımları isteklerine bağlı sigorta yaptırırsa primlerinin bir bölümünü de devlet karşılayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemelerin Ekim ayında, yani TBMM açılır açılmaz sunulması bekleniyor. Bu sayede birçok vatandaş erken emekli olma fırsatını yakalayacak.

TBMM Onayıyla 1800 Prim Günüyle Erken Emekli Olabilirsiniz

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.