EkonomiGenelTürkiye

YSK 15 Sözleşmeli Personel Alımı İlanları Mevcut! Kamu Personel Alımı Haberleri.

Kamu Personel Alımı İlanları YSK Duyurusu

YSK Sözleşmeli Personel Alımı Hakkında

Yüksek Seçim Kurulu, sözleşmeli personel alımı için 15 kadro açıklamıştır. Bu alımda başvurular KPSS sıralamasına göre yapılacak ve alım yapılan kişiler Ankara Merkez’de istihdam edilecektir. Başvuru süreci Eylül ayında başlayacak ve Ekim ayının başında sona erecektir.

Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Şekli ve Süreci

Adaylar başvurularını 22 Eylül 2023 tarihinde saat 10:00’da başlayacak ve 03 Ekim 2023 tarihinde saat 23:59:59’da sona erecektir. Başvurular e-Devlet üzerinden “Yüksek Seçim Kurulu Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya Kariyer Kapısı internet adresinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) elektronik olarak yapılacaktır.

Devlet Personel Alımı Şartları

Bu alıma başvuracak adayların şu şartları sağlaması gerekmektedir:

1. Eğitim Şartları

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Ayrıca, dört yıllık eğitim veren diğer mühendislik fakülteleri, fen-edebiyat fakülteleri, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak da başvuru için geçerlidir. Bu bölüm mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı için başvuru yapabilirler.

2. Mesleki Tecrübe Şartları

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda çalışanlar en az 3 yıl mesleki tecrübeye sahip olmalıdır. Ücret tavanını 2 katını geçmeyecekler için en az 5 yıl mesleki tecrübe gerekmektedir. 4 katını geçmeyecekler için ise en az 7 yıl mesleki tecrübeye sahip olmak gerekmektedir. Mesleki tecrübe süresi belirlenirken, 657 sayılı Kanun kapsamındaki kadrolu veya sözleşmeli statüdeki hizmetler veya özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak çalışılan süreler dikkate alınır.

3. Diğer Şartlar

Adayların bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

Askerlik durumu bakımından, adayların askerlikle ilgisi bulunmamalı, askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş olsalar bile muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş, muaf veya yedek subay sınıfa geçirilmiş olmaları gerekmektedir.

* YSK personel alımı başvuru kılavuzuna resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

YSK 15 Sözleşmeli Personel Alımı İlanları Mevcut! Kamu Personel Alımı Haberleri.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.