EkonomiGenelTürkiye

Memur ve emekliler için önemli bilgi: Zam miktarı belirlendi!

**Kamu Toplu Sözleşmesi Görüşmelerinde Sonuç Alınamadı: 2024 – 2025 Zam Oranı Ne Olacak?**

*Kamu İşveren Heyeti ile yapılan müzakereler sonuçsuz kalınca, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girdi. Peki, memur ve memur emeklilerine 2024 – 2025 döneminde ne kadar zam yapılacak? Tüm gözler, yarın gerçekleştirilecek olan toplantıya çevrilmiş durumda.*

**Kurul, Dördüncü Kez Bir Araya Geldi**

Yetkili konfederasyon Memur-Sen’in başvurusu üzerine 26 Ağustos’ta çalışmalarına başlayan hakem kurulu, dün 4. kez toplandı ve memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zam tutarını görüştü. Toplantı Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında yaklaşık 8 saat sürdü. Ancak alınan bilgilere göre, toplantıdan herhangi bir sonuç çıkmadı.

**Yarın Son Toplantı Yapılacak**

Dördüncü toplantıdan sonuç alınamaması üzerine, kurul yarın mali hakları görüşmek üzere bir kez daha bir araya gelecek. Yarın gerçekleştirilecek olan son toplantıda bir sonuç elde edilmesi bekleniyor. Bu toplantıda, 2024 ve 2025 yıllarında memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına yapılacak olan zam oranı netlik kazanacak. Ayrıca, kurul tarafından verilen karara itiraz süreci olmayacak.

**Kamu İşveren Heyeti Teklifini Açıkladı**

İlk teklifini 14 Ağustos’ta sunan Kamu İşveren Heyeti, 2024’ün ilk 6 ayı için yüzde 14, ikinci 6 ayı için yüzde 9, 2025’in ilk 6 ayı için yüzde 6 ve ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam teklif etmişti. Ancak 17 Ağustos’ta yeni bir teklifle masaya oturdu.

Bu kez Kamu İşveren Heyeti, 2024’ün ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ayı için yüzde 10, 2025’in ilk 6 ayı için yüzde 6 ve ikinci 6 ayı için yüzde 5 zam talep etti.

[Link](https://example.com)

Memur ve emekliler için önemli bilgi: Zam miktarı belirlendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.