EkonomiGenelTürkiye

Asgari Ücretli Kadınlara Özel! SGK, 33.388 TL Ödeme ile Büyük Destek!

**Asgari Ücretli Annelere Doğum Yardımı: Koşullar ve Başvuru Detayları**

Asgari Ücretli Anneler İçin Doğum Yardımı Ödemesi

Asgari ücretle çalışırken doğum yapan annelere sağlanan doğum yardımı artık asgari ücretli annelere de verilmeye başlandı. İşte, bu ödemeye dair merak edilenler ve detaylar…

Doğum yardımı, asgari ücretli annelere sağlanan bir sosyal yardımdır. Bu yardıma sahip olabilmek için annelerin son 1 yıllık sigorta kayıtları incelenir. En az bir yıl içerisinde 90 gün prim ödemesi yapmış olan annelere, doğum sonrasındaki 2 ay içerisinde doğum yardımı ödemesi yapılır.

Rapor Ödemesini Kimler Alacak?

Doğum yardımıyla birlikte doğum yapan annelere verilen rapor ödemesi, geçici iş göremezlik ödemesi olarak da adlandırılır. Doğum sonrasında rapor süresi olarak belirlenen 112 gün boyunca bu ödeme yapılır. Ödemeler, doğumdan sonraki 2 ay içerisinde gerçekleştirilir. SGK tarafından belirlenen ödeme miktarına göre, asgari ücretli bir anne 33.387 TL’ye kadar ödeme alabilir.

Doğum yardımı ve rapor ödemesi için başvuru yapmak isteyenlerin gerekli olan belgeleri tamamlamaları gerekmektedir. Bu belgeler arasında doğum raporu, doğum bildirimi, işveren tarafından onaylanmış doğum izin belgesi, ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi bulunmaktadır. Bu belgelerin SGK’ya sunulması durumunda ödemeler yapılmaktadır.

Doğum Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğum yardımı başvurusu, şahsen SGK’ya yapılmaktadır. Başvurunuzu posta yoluyla ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Posta yoluyla başvuru yapmak isteyen kişiler, gerekli belgeleri toplayarak dilekçe oluşturmalı ve bu dilekçeleri SGK’nın resmi internet sitesinden edinerek doldurup göndermelidir.

E-devlet üzerinden başvuru yapacak kişiler ise e-devlet hesaplarına giriş yaparak SGK sekmesini tıklamalı ve doğum yardımı başvurusu seçeneğinin üzerinde yer alan başvuru formunu doldurarak başvurularını tamamlayabilirler. E-devlet üzerinden yapılan başvurular, elektronik olarak alınır ve başvurunun sonuçları da SMS veya e-posta yoluyla bildirilir.

Başvuru sürecinde eksik veya yanlış bilgi verilmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Başvurunun sonucunu öğrenmek için verilen iletişim kanallarının düzenli olarak takip edilmesi önerilmektedir.

Asgari Ücretli Kadınlara Özel! SGK, 33.388 TL Ödeme ile Büyük Destek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.