EkonomiGenelTürkiye

ÜCRETSİZ Toplu Taşıma: Tarih Belirlendi, Yaş Sınırlaması Yok! Herkese BEDAVA Biniş Hakkı!

ÜCRETSİZ toplu taşıma MÜJDESİ! Tarih verildi yaş sınırı yok herkese BEDAVA biniş hakkı geliyor

Herkese BEDAVA ulaşım imkanı – Toplu taşıma zamları vatandaşların cebini yakarken, son zamanlarda akaryakıt fiyatlarına gelen yeni zamlarla birlikte zam tartışmaları bir kez daha alevlendi.

Özel Halk Otobüsleri Sahipleri Zam İsyanına Geçti

Özellikle devletten sübvansiyon desteği talep eden özel halk otobüsleri sahipleri, 65 yaş ücretsiz ulaşım tartışmalarının alevlenmesine yol açtı. Toplu taşımada BEDAVA bilet ve ücretsiz ulaşım tartışmaları devam ederken, belediyeler peş peşe açıklamalar yaparak tarih belirledi ve o gün herkese BEDAVA ulaşım hakkı vereceklerini ilan ettiler.

30 Ağustos Günü Ankara’da ÜCRETSİZ Ulaşım İmkanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik gibi toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz sağlanacağı” ifade edildi. Bu kapsamda vatandaşlarımız, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda EGO Genel Müdürlüğü tarafından sunulan toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro ve ANKARAY ile daha önce belirlenen servis saatlerinde olmak kaydıyla Teleferik) ücretsiz faydalanabilecektir.

EGO otobüslerinin hareket saatleri ve güzergahlarına EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve kuruluşun internet sitesinde (www.ego.gov.tr) bulunan “ŞEHİR İÇİ ULAŞIM/Web Bilgi Sistemi” bölümünden ulaşılabilir.

Diğer İllere de Ücretsiz Ulaşım Kararı Bekleniyor

Bu fırsatla birlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyor; başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için canını feda eden şehit ve gazilerimizi; sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz” denilerek ücretsiz ulaşım kararı ilan edildi. 30 Ağustos resmi tatil olduğu için diğer illerde de aynı kararın açıklanması beklenirken, 29 Ağustos 2023 günü Resmi Gazete’de kararın ilan edilebileceği belirtiliyor.

ÜCRETSİZ Toplu Taşıma: Tarih Belirlendi, Yaş Sınırlaması Yok! Herkese BEDAVA Biniş Hakkı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.