EkonomiGenelTürkiye

Ağustos Ayı İçin SSK, 4a, 4b ve 4c İçin Karşılıksız 35.000 TL Ödeme!

SGK, Toplu Para Ödemelerine Devam Ediyor

SGK, Ağustos ayında yaptığı bir duyuru ile toplu para ödemelerini hız kesmeden devam ettireceğini açıkladı. Çalışanların hesaplarına tam 35.000 TL’lik toplu para ödemesi yapılacak. SSK, 4a, 4b ve 4c ile BAĞ-KUR’lular için destek ödemeleri başladı ve sadece tek bir dilekçeyle başvurmak yeterli oluyor. Çalışanlar, sosyal güvenlik kurumundan anında toplu para ödemesi alabiliyorlar.

SSK, Bağ-Kur ve diğer sigortalı çalışanlar için yapılan toplu para ödemesi hakkında sabah saatlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, 4a, 4b ve 4c ile bağlı çalışanlar başvuru yapmaları durumunda toplu para ödemesi alma hakkına sahip olacaklar. Sosyal Güvenlik Kurumu, ödeme detaylarını da paylaştı. Yeni doğum yapmış çalışan kadınlar veya eşi doğum yapan çalışan erkekler bu ödemeden yararlanabilecekler. Emzirme ödemesi veya rapor parası olarak da bilinen toplu para ödemesi almak için sosyal güvenlik kurumuna dilekçe yazmak gerekiyor.

SSK VE BAĞ-KUR’LULAR DİKKAT

Sosyal Güvenlik Kurumu, 2021 yılından bu yana emzirme ödeneği ve rapor parası vermekte. 2023 yılı için emzirme ödeneği miktarının arttığı duyuruldu. Şu an için aylık emzirme ödeneği 747.507 TL olarak belirlendi. Bunun yanı sıra doğum yapan kadın çalışanlara rapor parası ödemesi de yapılıyor. Rapor parası ödemesi asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte artıyor. Şu anda rapor parası ödemesi 35.000 TL’ye kadar çıkabiliyor.

SGK’YA DİLEKÇE İLE BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR

Toplu para ödemesi almak isteyen çalışan kadınlar, dilekçe yazarak ödemeyi talep edebiliyorlar. Bu ödeme sadece çalışan kadınlara değil, eşi çalışmayan erkeklere de eşinin doğum yapması durumunda veriliyor. Toplu para ödemesi için bazı şartlar bulunuyor. Örneğin, 180 gün sigorta primi ödenmiş olması bu şartlar arasında yer alıyor. Diğer bir şart ise çalışan kadınların doğumdan sonra işlerine geri dönüyor olmaları. Bu şartları sağlayanlar doğum yapmaları durumunda sosyal güvenlik kurumuna başvuru yaparak toplu para ödemesi alma hakkına sahip oluyor. Başvuruların mutlaka dilekçe ile yazılı olarak yapılması gerekmektedir.

EMZİRME ÖDENEĞİ AYLIK OLARAK YATIRILIYOR

SGK tarafından doğum yapan çalışan kadınlara sağlanan diğer bir ödeme olan emzirme ödeneği de çalışanların hesaplarına yatırılıyor. Emzirme ödeneği aylık olarak yapılmaktadır. Bu ödeme, 2023 yılında asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte artmış durumda. Artık emzirme ödemesi almak isteyenler, yaklaşık 718 TL’lik aylık bir ödeme alabilmektedirler. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen emzirme ödeneği yaklaşık bir yıl süresince ödenmektedir. Yine emzirme ödeneğinden faydalanmak için sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapmak gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.