EkonomiGenelTürkiye

“Yepyeni bir dönem başlıyor! Artık ücreti sadece 15 TL olan bu fırsatı kaçırmayın!”

Milyonlarca kişi etkilenecek! Yarından itibaren ücreti 15 TL olacak…

İstanbul’da Toplu Ulaşıma Zam Geldi: İşte Detaylar

Hem KDV hem de ÖTV zamlarıyla birlikte akaryakıt fiyatları sürekli artmaktayken, doların da yükselmesiyle zamların etkisi daha da hissedilmektedir. İstanbul’da ise toplu ulaşım ücretlerine rekor bir zam haberi geldi. İşte merak edilen detaylar:

İstanbul’da Zam Haberi: Toplu Ulaşım Ücretlerine Yüzde 51 Zam

İstanbul’da toplu ulaşım ücretlerine yapılan açıklamaya göre, ortalama yüzde 51 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte ulaşım ücretleri oldukça yükseldi.

Taksi Ücretleri

Sarı renkli ticari taksilerde yapılan zamla birlikte indi-bindi ücreti yüzde 75 zamlandı ve 70 TL’ye yükseldi. Sarı taksi açılış ücreti 19,17 TL oldu ve kilometre başına ödenen ücret ise 12,89 TL olarak belirlendi. Turkuaz taksilerde ise açılış ücreti 22,04 TL, kilometre başına ödenen ücret ise 14,83 TL oldu. Ayrıca indi-bindi ücreti de 80,50 TL olarak açıklandı. VIP (siyah) taksilerde ise açılış ücreti 32,59 TL, kilometre başına ödenen ücret ise 21,92 TL oldu. Indi-bindi ücreti de 119 TL olarak belirlendi.

Toplu Ulaşım Ücretleri

Zamlarla birlikte, toplu ulaşım ücretlerinde de artış yaşandı. Tam bilet fiyatı 9,90 TL’den 15 TL’ye yükseldi. Öğrenci bilet fiyatı ise 4,83 TL’den 7,32 TL’ye çıktı. Metrobüs tam bilet ücreti 22,25 TL olarak açıklandı. Ayrıca taksi açılış ücreti 19,17 TL’ye, indi-bindi ücreti ise 70 TL’ye yükseldi. Marmaray’da ise en kısa mesafe ücreti 15 TL, en uzun mesafe ücreti ise 33 TL olarak belirlendi.

İstanbul’da yapılan toplu ulaşım zamı, milyonlarca kişiyi etkileyecek. Ekonomik etkilerin yanı sıra, toplu ulaşımın da zorlu hale gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Zam haberlerinin ardı arkası kesilmezken, vatandaşlar, toplu ulaşım ücretlerindeki bu yüksek zamların getireceği zorluklarla mücadele etmek zorunda kalacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.