EkonomiGenelTürkiye

IMF’den Türkiye açıklaması: Mali yardım talep edildi mi?

TÜRKİYE EKONOMİSİ VE IMF: GERÇEKLER

Türkiye Ekonomisinde IMF İddiaları

Türkiye’nin ekonomik sorunlar yaşadığı dönemde bazı çevreler tarafından IMF ile ilgili iddialar ortaya atıldı. Bu iddialara göre Türkiye, ekonomik krizden çıkış yolunu IMF’den borç almakta buldu ve bu konuda başvuru yaptı. IMF’nin de bu destek konusunda görüşmeler yapmak üzere bir heyet gönderdiği iddia edildi. Ancak dün Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri bu iddiayı yalanladı ve IMF heyetinin rutin bir ziyaret için geleceğini açıkladı. Bugün ise IMF’den konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Türkiye Açıklaması

IMF’nin yaptığı Türkiye açıklamasında, “IMF teknik ekibi, 4. madde konsültasyonuna hazırlık amacıyla Türk yetkililerle görüşmek üzere Eylül ayı sonunda Türkiye’ye rutin bir ziyaret gerçekleştirecektir.” denildi.

IMF açıklaması, IMF heyetinin Türkiye ziyaretinin rutin bir uygulama olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

“Yapılacak ziyarette son ekonomik gelişmeler, ekonomik görünüm ve makro finansal politikalar hakkında görüş alışverişi yapılacaktır. IMF, Türk yetkililerden Fon’dan mali yardım talebinde bulunma niyetiyle ilgili herhangi bir işaret almamıştır.”

Her İki Taraf da İddiaları Yalanladı

Türkiye’nin IMF’den mali yardım talep ettiği veya etmeyi düşündüğü iddiaları, yapılan açıklama ile her iki tarafça da yalanlanmış oldu. Yapılacak görüşme, IMF’ye üye olan her ülkeye yapılan rutin bir ziyaret olduğu ortaya çıktı. IMF ile Türkiye uzun yıllar boyunca çalışmış ve özellikle 90’lı yıllarda Türkiye’nin IMF’ye olan borcu ciddi sıkıntılara neden olmuştu. Ancak daha sonra Türkiye’nin politikalarına doğrudan müdahale eden IMF ile olan borçlu ve alacaklı ilişkisi sona erdirilmişti. IMF ile Türkiye arasında 90’lı yıllarda olduğu gibi bir borç verme durumu uzun süredir gerçekleşmemektedir.

IMF'den Türkiye açıklaması: Mali yardım talep edildi mi?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.