EkonomiGenelTürkiye

1 Milyon 250 Bin TL Konut Kredisi için Vakıfbank Aylık Taksitleri!

Türkiye’de Konut Kredisi Arayanlara İpuçları ve Vakıfbank Konut Kredisi Kampanyası

Konut piyasasında yer almak ve ev sahibi olmak isteyenler için konut kredisi arayışı devam ediyor. Bu amaçla birikimi olan kişiler, birikimlerine ek olarak konut kredisi kullanarak ev satın alabiliyorlar. Konut kredisi çekerken ise faiz oranlarına dikkat etmek ve detaylı bir araştırma yapmak gerekiyor. Doğru olmayan bir tercih yüksek maliyetlere neden olabilir.

Vakıfbank Konut Kredisi Kampanyası Nedir?

Vakıfbank, uzun yıllardır halka konut kredisi imkanı sunan bir kamu bankasıdır. Genellikle altın faiz oranlarıyla konut kredileri sunmaktadır. Vakıfbank’ın konut kredisi kampanyası, iki farklı amaç doğrultusunda hizmet vermektedir. Bu kampanya ile hem vatandaşların ev sahibi olmalarına yardımcı olunmakta, hem de inşaat sektörüne konut satışlarını teşvik edilerek dolaylı bir destek sağlanmaktadır.

Vakıfbank’ın konut kredisi faiz oranları açıklanmıştır. Vatandaşlar, bu bankadan aylık yüzde 2,39 faiz oranıyla konut kredisi kullanabilmektedirler. İlk bakışta bu oran yüksek gibi görünebilir, ancak bankacılık sektörünün genel faiz ortalamaları dikkate alındığında, Vakıfbank’ın en düşük faiz oranı sunan bankalar arasında yer aldığı görülmektedir.

Vakıfbank konut kredisi çekenlere ödeme kolaylıkları da sunmaktadır. Kişiye özel ödeme planları ile müşterilere konut kredisi sunulurken aylık eşit taksit ödemesi zorunluluğu bulunmamaktadır. İsterlerse müşteriler, üç ayda bir eşit taksitli bir ödeme planını tercih edebilirler. Bu tamamen müşterinin tercihine bırakılmaktadır.

Vakıfbank konut kredisi çekilerek bir ev satın alındığında, bu konut üzerinde banka lehine bir ipotek tesis edilmektedir. Bu sayede banka kendisini güvence altına almaktadır. Ancak, kredi taksitlerinin geri ödemesi yapılamaz duruma gelirse ve aksamalar yaşanırsa, bankanın yasal işlem başlatarak konutun mülkiyetini devralma hakkı vardır. Kredi borcu tamamen kapatıldığında ise bu ipotek kaldırılmaktadır.

1 Milyon 250 Bin TL Konut Kredisi Hesaplaması

Vakıfbank’tan 120 ay vadeli, 1 Milyon 250 Bin TL konut kredisi kullananlar, her ay 31.740 TL kredi taksiti ödemektedirler. Bu kredinin toplam maliyeti ise 3 Milyon 808 Bin TL olarak hesaplanmaktadır.

1 Milyon 250 Bin TL Konut Kredisi için Vakıfbank Aylık Taksitleri!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.