EkonomiGenelTürkiye

Emekli Zammı İptal Edildi: Kötü Haber Canlı Yayında Son Dakika

Emeklilere kötü haber canlı yayında duyuruldu: Emekli zammı iptal edildi! – Mayıs ayında yapılan seçimin ardından Temmuz ayında beklenen maaş zamları peş peşe açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek maaş zammı sözü ile beklentiler artmıştı.

Asgari ücret zam kararıyla beklentiler artmıştı

Maaş zammıyla ilgili ilk açıklama asgari ücret için yapıldı. Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı sonucunda yüzde 34 zam kararı alındı ve zamlı asgari ücret maaşı 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Asgari ücrete yapılan yüksek zam, memur ve emeklilerin beklentisini artırdı. Ayrıca, memurların maaşlarında enflasyon + 8 bin TL seyyanen zam yapılarak rekor bir artış yaşandı ve en düşük memur maaşı 22 bin TL’ye yükseldi.

Emeklilere darbe üstüne darbe!

Temmuz ayında en düşük maaş zammı emeklilere verildi. Emekli maaşlarına Temmuz ayında enflasyon farkı ve refah payı dahil olmak üzere yüzde 25 oranında zam yapıldı ancak kök maaş zammı hesaplaması devreye alındı. Bu hesaplama nedeniyle en düşük emekli aylığı tutarı olan 7 bin 500 TL değişmedi ve milyonlarca emekli aynı maaşı almaya devam etti.

Son dakika: Emekliye ek zam yapılmayacak mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, süreçte devreye ilk olarak girdi ve 7.500 TL’nin kabul edilemeyeceğini belirterek ek zam yapılması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da emeklilere ara zam çalışması yapacaklarını müjdeledi. Binali Yıldırım ise meclisin Ekim ayında açılacağını belirtti.

Son dakika açıklaması ise hükümete yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük tarafından canlı yayında yapıldı. Küçük, “Emekliye zam olacak mı? Belli ki yeni yıla kadar bir şey olmayacak. Görünün tablo o” şeklinde konuşarak emekli maaş zammının yılbaşına kaldığını iddia etti.

Emeklilere cumhuriyet bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?

Ankara kulislerinde konuşulan bilgilere göre hükümetin planı, emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi olarak 29 Ekim’den önce tek seferlik 5 bin TL’lik bir ödeme yapmak ve Aralık ayında zam yapmaktır.

Emekli Zammı İptal Edildi: Kötü Haber Canlı Yayında Son Dakika

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.