EkonomiGenelTürkiye

Gençler için vergisiz cep telefonu! Samsung ve iPhone seçenekleri ortaya çıktı!

GENÇLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR

Türkiye’de elektronik cihazlardan yararlanmak isteyen gençlerin önlerinde yüksek vergiler çok önemli bir sorun oluyor. Oldukça pahalı olan cep telefonları ve bilgisayarlar gençlerin erişebileceği cihazlar olmaktan çıkmaya başladı. En çok da gençlerin kullanmak istedikleri kaliteli cihazların fiyatlarına vergiler eklenince büyük bir rakam ortaya çıkıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere bir müjdesi olacak.

Gençlerin Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayar İmkanı

Gençler cep telefonu ve bilgisayar almak istediklerinde vergi sorununu aşabilecekleri bir imkana kavuşacaklar. Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere 14 Mayıs seçimlerinden önce bir söz vermişti ve vergi ödemeden cep telefonu ile bilgisayar imkanı elde edeceklerini duyurmuştu. Seçim sonrasında şu ana kadar somut bir adım atılmadı ama bu sözün yerine getirilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimat verdiği biliniyor.

Çalışmalar Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı çalışmalara başladı. İki bakanlık da vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımında uygulanacak esaslar üzerine çalışmaları sürdürüyorlar. Bu çalışmalardan kamuoyuna zaman zaman bazı bilgiler yansıyor. Bu bilgilerin bazıları gençleri heyecanlandırırken bazıları ise moral bozucu oluyor.

Vergisiz Cep Telefonunu Kimler Alacak?

Herhangi bir vergi ödemesi yapmadan cep telefonu ve bilgisayar almak bu cihazların yarı yarıya ucuzlaması anlamına geliyor. Bu imkandan sadece üniversite öğrencileri yararlanabilecek. Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu kapsamda olmayacaklar. Lisans ve ön lisans öğrencileri vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satın alma imkanı bulacaklar.

İphone ve Samsung Kapsam Dışı!

Cep telefonu denilince dünyada akıllara genelde iki dev marka geliyor. İphone ve Samsung model cep telefonlarının kullanımı çok daha yaygın. Ancak vergisiz cep telefonu piyangosu bu cihazlara vurmayacak.

Elde edilen bilgilere göre ithalatın artmasını engellemek amacıyla vergisiz cep telefonu ve bilgisayarlar yurt dışından getirilen ürünlerden olamayacak. Onun yerine yerli üretin cep telefonları ve bilgisayarlar gençler tarafından herhangi bir vergi ödemesi yapılmaksızın satın alınabilecek Yerli üretim olması hem cep telefonunda hem de bilgisayarda gençleri oldukça sınırlayacak.

Gençler için vergisiz cep telefonu! Samsung ve iPhone seçenekleri ortaya çıktı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.