EkonomiGenelTürkiye

İhtiyaç Kredisi: İş Bankası, Garanti BBVA, ING Bank Taksitleri

İhtiyaç Kredisi Hesaplama: En Uygun Faiz Oranlarıyla İhtiyaç Kredisi

KREDİ FAİZLERİ: Neden Yükseliyor?

Türk lirasındaki değer kayıpları nedeniyle son 2 yılda bankalar ileriyi tahmin etmekte zorlanıyor. Merkez Bankası’nın düşük faiz politikası uygulanırken, bankalar düşük faizlerle finanse edildiğinden kredi faizlerinin yükselmesine gerek kalmıyordu. Ancak Merkez Bankası faiz artışına gidince bankaların kredi maliyetleri de yükseldi ve müşterilere yansıması yüksek kredi faizleri şeklinde oldu.

İHTİYAÇ KREDİSİ: Hangi Koşullarda Veriliyor?

Bankalar, ihtiyaç kredisi verirken belirli koşulları ön koşul olarak sunuyor. Bu koşullar, genel kurallar olup tüm bankaların uyması gereken hükümlerdir. İhtiyaç kredileri için azami vade süreleri belirlenir. 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredileri en fazla 36 aylık vadeyle verilirken, 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki krediler en fazla 24 ay vadeyle, 100.000 TL’nin üzerindeki ihtiyaç kredileri ise en fazla 12 ay vadeyle verilir.

İhtiyaç kredisi başvurusunda bulunan kişilerin kredi notlarının olumsuz olmaması gerekmektedir. Kara listede olan kişilerin ihtiyaç kredisi çekme imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca ihtiyaç kredisi için başvuran kişilerin düzenli bir gelire sahip olmaları gerekmektedir.

50.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYETLERİ!

36 ay vadeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi kullanılması durumunda, İş Bankası aylık yüzde 3,95 faiz oranıyla kredi maliyetini hesaplamaktadır ve aylık kredi taksiti 3.074 TL olmaktadır. Garanti BBVA’da ise aylık faiz oranı yüzde 4,08’dir. 50.000 TL ihtiyaç kredisinin Garanti BBVA’da aylık taksiti ise 3.141 TL olarak belirlenmiştir.

ING Bank, ihtiyaç kredisi için aylık yüzde 3,59 faiz oranı sunmaktadır. 50.000 TL kredinin 36 ay vadeli hesaplamasında aylık taksit tutarı bu bankada 2.894 TL olarak belirlenmiştir.

İhtiyaç Kredisi: İş Bankası, Garanti BBVA, ING Bank Taksitleri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.