EkonomiGenelTürkiye

KONUT KREDİSİ! 0.60 faiz oranıyla 3 Milyon TL’ye kadar UCUZ KREDİ fırsatı

9 bankadan 0.60 faiz oranı ile KONUT KREDİSİ! 3 milyon TL limitli UCUZ KREDİ müjdesi geldi

Politika Faizlerinin Artmasıyla Bankalar Konut Kredi Faiz Oranlarını Düşürdü

Merkez Bankasının dün açıkladığı faiz kararıyla politika faiz oranının 25 puandan yüzde 30 seviyesine yükselmesiyle birlikte gözler bankaların kredi faiz oranlarına çevrildi. Yüksek olan kredi faizleri nedeniyle vatandaşlar kredi çekemez hale gelmişti. Ancak bankalar, politika faizlerinin artmasıyla birlikte kredi güncellemelerini gerçekleştirdi ve konut kredisi faiz oranlarını düşürdü.

Deprem Sonrası Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Paketiyle Devlet Desteği Arttı

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından devlet, kentsel dönüşüm konut kredisi paketindeki kredi desteğini artırdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm dairesi başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 6306 sayılı Kanun kapsamında yapıları riskli olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilere Bakanlık tarafından faiz desteği verildiği belirtildi. Evini kentsel dönüşüme veren veya yeni bir ev almak isteyen vatandaşlara düşük faizli kredi imkanı sağlandı.

Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi Veren Bankalar ve Faiz Oranları

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar arasında şunlar bulunmaktadır:

1. Halkbank
2. Vakıfbank
3. İş Bankası
4. Denizbank
5. Akbank
6. Yapı Kredi Bankası
7. TEB
8. Garanti BBVA Bankası
9. ING Bank

Her bankanın kredi faiz oranı farklılık göstermektedir. Devlet, kredi desteğini 0.60 faiz oranıyla uygulamaktadır. Örneğin, çekilen bir konut kredisinin faiz oranı yüzde 1.20 ise bu durumda faiz oranının yüzde 0.60’ı devlet tarafından karşılanır ve vatandaş yüzde 0.60 oranındaki faizi ödeyerek ucuz kredi desteğinden yararlanır.

KONUT KREDİSİ! 0.60 faiz oranıyla 3 Milyon TL'ye kadar UCUZ KREDİ fırsatı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.