EkonomiGenelTürkiye

Altın Fiyatları: 3.500 TL’ye Ulaşacak mı?

**ALTIN FİYATLARI İÇİN UZMAN İSLAM MEMİŞ’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR**

**Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş**, altın fiyatları konusunda yapmış olduğu açıklamalarla büyük ilgi görmektedir. Sektördeki gelişmeleri yakından takip eden ve analiz eden Memiş, altın fiyatları için uyarılarda bulunmaya devam etmektedir. Yapmış olduğu son açıklamada, gram altının 3 bin 500 TL olabileceğine dair önemli değerlendirmelerde bulunmuştur.

**İlk Defa Bu Rakam Söylendi**

Son dönemlerde hızla düşüş gösteren altın fiyatları, yatırımcılar arasında endişe yaratmaktadır. İslam Memiş ise, altın fiyatlarıyla ilgili olarak ilk kez belirli bir tarih vererek 3 bin 500 TL rakamını dile getirmiştir.

Youtube kanalında yaptığı değerlendirmelerde Memiş şunları söylemiştir:

“Ons altın şu anda 1921 dolarda seyretmektedir. Bir süre önce 1930 dolar seviyesini deneyimledik, ancak geri çekildi. Fed’in baskısı devam etmektedir. Teknik olarak 1900 – 1930 dolar aralığını dikkatle takip etmekteyiz. Yükselişin devam edebilmesi için 1930 bandının kırılması gerekmektedir, düşüşler ise 1900’ün altında yaşanabilir. Şu anda dar bir bandın içerisinde hareket etmekteyiz.”

**”Bu Fiyatlar Kalıcı Değil”**

İslam Memiş, açıklamalarının devamında ekim ayından itibaren altın fiyatlarının yönünün değişeceğini ve 2000 seviyesine doğru ilerleyeceğini ifade etmiştir. Ortak ve uzun vadeli yatırımcılara yönelik fiyatların yükselişe geçebileceği sinyali veren Memiş şu sözlere devam etmiştir:

“Gram altın şu anda 1660 lirada seyretmektedir. Fos. 1700 – 1708 lira aralığında bulunmaktadır. 1700 ve daha düşük seviyeler, orta ve uzun vadede alış fırsatları olarak değerlendirilmelidir. Bu fiyatlar kalıcı fiyatlar değildir.

Fed’in baskısı altında kalmaya devam edecek olan altın, Fed sonrasında yukarı yönlü hareketlere hazır olunmalıdır. Yakında 1800 seviyelerini konuşmaya başlayabiliriz. Doların güçlü duruşu, gram altında ons altın tarafındaki gibi düşüşe neden olmamaktadır.”

**Gram Altın 3 Bin 500 TL**

Memiş, özellikle gram altında yüksek fiyatlar görülebileceğini belirtmiş ve şu ifadelerle devam etmiştir: “2024 yılında 2 bin 500 TL ve üzeri seviyeleri göreceğiz, 2025’te ise gram altında 3 bin 500 TL ve üzeri fiyatları göreceğiz.” Bu nedenle yatırım yapmayı düşünen yatırımcıları uyarmaktadır.

Altın Fiyatları: 3.500 TL'ye Ulaşacak mı?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.