EkonomiGenelTürkiye

İYİ Partili Vekilin CHP İttifakı Hakkındaki Eleştirilere Yanıt

**İYİ PARTİ, CUMHUR İTTİFAKI’NA GÖZ KIRPIYOR: İTTİFAK NEDEN OLMASIN?**

İYİ Parti’li Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla büyük ilgi çekti. Cumhur İttifakı’na göz kırparak şunları söyledi:

**CHP ve İYİ Parti İttifak Yapmalı mı?**

CHP, Saadet Partisi ve DEVA Partisi ile ittifak yaparken, AK Parti’den kopan DEVA Partisi ise Gelecek Partisi ile ittifak yapma kararı aldı. CHP’ye gönül vermiş milyonlarca seçmenin muhalefetine rağmen, CHP 37 vekilini başka partilere hediye etti. Bu durum karşısında İYİ Parti neden milliyetçi-muhafazakar vatandaşların oy verdiği sağ partilerle ittifak yapmasın?

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER’İN SÖZLERİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener de geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, CHP’nin geçmişteki ittifaklarıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirildiğini ifade etti. Bu durum ise kafaları iyice karıştırdı.

CHP’DEN HATİPOĞLU’NA YANIT

İYİ Parti’li Nebi Hatipoğlu’nun sözlerine CHP’den yanıt gecikmedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hatipoğlu’na hatırlatmak isterim, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen bu ittifak olmadan 5 dönemdir belediye başkanlığı kazanmaktadır. Büyükerşen, yerel yönetimlerin bilgesi olduğu için Birleşmiş Milletler tarafından ödüllendirilmiş ve Eskişehir’i dünya şehirler sıralamasında üst sıralara koymuştur. Sayın vekilin Eskişehirli olarak gurur duyması gerekmektedir.”

CHP İTTİFAKLARA AÇIK AMA KENDİSİ DE TEK BAŞINA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Tekin, “İttifaklar gönüllülüğe dayalıdır. CHP olarak ittifaka kapalı değiliz, ancak tek başımıza seçime girecekmişiz gibi çalışmaya devam edeceğiz. İttifaklar olur mu olmaz mı bilmiyorum, ancak CHP’nin ittifak edeceği kesim yoksullar, işçiler, emekliler ve köylülerdir. Bunu hiç kimse merak etmesin. CHP, siyasi partilerin kutupyıldızıdır.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.