EkonomiGenelTürkiye

Yanan Cüzdanlar: Kredi Kartı Faizleri Yenilendi!

KREDİ KARTI FAİZLERİ YÜKSELDİ!

Merkez Bankası’nın para politikasının etkisiyle Türkiye’de olumsuz gelişmeler vatandaşların cebine dokunuyor. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz artırımıyla politika faizini yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkardı. Bu hamlenin ardından kredi kartı faizlerinde de güncelleme yapıldı.

1 Ekim’den İtibaren Faiz Oranı Yükseliyor

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası kredi kartı faizleri de güncellendi. Şu anda kredi kartlarında gecikme faizi aylık yüzde 3,11 olarak uygulanıyor. Ancak 1 Ekim itibarıyla bu faiz oranı yüzde 3,56’ya yükselecek. Dolayısıyla kredi kartıyla gecikmeye düşen vatandaşlar, bankalara ödeyecekleri faiz tutarlarında bir miktar artış yaşayacak.

Faiz Oranları Nasıl Belirleniyor?

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde aylık azami akdi faiz oranı, aylık referans orana 55 baz puan eklenerek hesaplanmaktadır. Nakit çekimler ve kullanım işlemleri bu kapsama dahil değildir. Eğer kredi kartından nakit çekim yapılırsa veya kullanım işlemlerinde faiz uygulanırsa, azami akdi faiz oranı aylık referans orana 131 baz puan eklenerek hesaplanır.

Nakit Çekim Faiz Oranları Artıyor!

Kredi kartlarından nakit para çekildiğinde daha yüksek bir faiz oranıyla karşılaşılır. 1 Ekim itibarıyla kredi kartı nakit çekim azami gecikme faizi yüzde 3,87’den yüzde 4,32’ye çıkacak. Bu durumda kredi kartıyla nakit çekim yapanlar daha yüksek faiz oranlarıyla karşı karşıya kalacaklar.

Gelecek aylarda Merkez Bankası’nın faiz artırımları yapması bekleniyor. Bu durumda kredi kartı faizleri de yükselmeye devam edecek. Bu nedenle kredi kartı kullanımında gecikmeye düşmenin maliyetinin arttığı bir dönemdeyiz. Uzmanlar, vatandaşlara kredi kartı kullanımlarında daha dikkatli olmalarını ve kontrolü kaybetmemelerini öneriyor.

Yanan Cüzdanlar: Kredi Kartı Faizleri Yenilendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.