EkonomiGenelTürkiye

5.704 TL Yardım Başvuruları Bugün Başladı: PTT’nin Cömert Yardımı! Haydi, ATM’ye ya da PTT’ye Getirin!

Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleriyle İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma ve bakıma muhtaç aileler için ödemelerin yanı sıra çocuklar için de sosyal destek ödemeleri gerçekleştiriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile birliğini koruma ve çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmelerini sağlama amacıyla Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerini ihtiyaç sahibi ailelere vermektedir. Bu kapsamda yapılan ödemelerden biri olan Sosyal ve Ekonomik Destek, çocukların ailelerinden kopmamaları ve sağlıklı bir aile ortamında büyümeleri için önemli bir destektir.

Aile Birliğinin Korunması

Bakan Göktaş, çocuk politikalarının temelinin aile birliğinin korunması ve çocukların aile ortamında sağlıklı bir şekilde yetişmeleri olduğunu vurgulamıştır. Bu nedenle, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek vermektedir. Bakan Göktaş, çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden ayrılmamalarını hedeflediklerini belirtmiştir.

Yapılan Ödemeler

Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Bakan Göktaş, aileleri yalnız bırakmadıklarını belirtmiştir. Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılandığını ifade etmiştir. Bu kapsamda, Eylül 2023 tarihine kadar toplam 579 milyon TL tutarında ödeme yapılmıştır.

SED Ödemesi Miktarı 2023’de Ne Kadar Oldu?

2023 yılı Temmuz-Aralık döneminde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi, yüzde 17,55 oranında zamlandı. Bu zam oranıyla birlikte 3.038 TL ödeme alan bir aile, artık 3.571 TL ödeme alacaktır. Koruyucu ailelere yapılan çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 4.853 TL’den 5.704 TL’ye yükseltilmiştir.

5.704 TL Yardım Başvuruları Bugün Başladı: PTT'nin Cömert Yardımı! Haydi, ATM'ye ya da PTT'ye Getirin!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.