EkonomiGenelTürkiye

Cumhurbaşkanlığı, ikinci grup atama izinlerini kurumlara dağıttı.

Kamu İdarelerine Yapılan İkinci Grup Atama İzinleri Hakkında Bilgilendirme

Atama İzinlerinin Belirlenmesi ve Dağıtımı

2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince, kamu idarelerinin yıl içerisinde atayabilecekleri kadrolara dair izinler, Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenmektedir. Bu izinler genellikle yılda iki defa dağıtılmaktadır. İlki Şubat ayında gerçekleştirilen atama izinlerinin dağıtımı, ikincisi ise Ağustos-Eylül aylarında yapılmaktadır.

2023 İkinci Grup Atama İzinleri

2023 yılı için ikinci grup atama izinleri, 15 Eylül 2023 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile kamu idarelerine dağıtılmıştır. Bu dağıtımla birlikte, kamu kurumlarına hangi kadrolar için ne kadar izin verildiği belirlenmiştir.

Atama İzinlerinin Erişimi

Önceki yılarda olduğu gibi atama izinleri, kurum bazında yayımlanmakta ve sadece kamu e-uygulama üzerinden kurumların erişimine açılmaktadır. Bu durumda, sadece ilgili kurum yetkilileri hangi kamu idaresine ne kadar izin verildiğini görebilmektedir.

2023 Yılı İkinci KPSS Yerleştirmeleri

Dağıtılan izinlerle birlikte, 2023 yılının ikinci KPSS yerleştirmeleri için kurumlar kadro ihtiyaçlarını belirlemeye başlamıştır. Bu süreçte, kurumlar atama izinlerine göre kadrolarını belirleyecek ve ilgili adayları yerleştirmek için gerekli çalışmaları yürütecektir.

Cumhurbaşkanlığı, ikinci grup atama izinlerini kurumlara dağıttı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.