EkonomiGenelTürkiye

Vergi Düzenlemesiyle Ürünlere Yeni Zamlar Kapıda!

**Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024 Yılı Bütçe Taslağını Tartışmaya Başladı**

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2024 yılı için önerdiği bütçe taslağını tartışmak üzere bir araya geldi. Toplantı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’un başkanlığında gerçekleşti. Bu toplantıda bütçe taslağı yanı sıra çeşitli devlet kurumları ve denetim raporları da ele alındı.

**Bakan Şimşek, Bütçe Planı İle İlgili Konuştu**

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe planına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Şimşek, dünya genelinde enflasyonun son 25 yılda görülen en yüksek seviyeye ulaştığını, ancak sıkı para politikalarının enflasyon oranını düşüş eğiliminde tutmaya yardımcı olduğunu belirtti. 2023 yılında enflasyonun yüzde 6,9’a düşmesi beklenirken, 2024 yılında ise bu oranın daha da azalarak yüzde 5,8’e düşmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

**Vergi Düzenlemesi İçin Çalışmalar Yapılacak**

Bakan Şimşek, vergi mevzuatında değişiklikler yapılacağını ve bu değişikliklerin Meclis onayına sunulacağını duyurdu. Ekonomik büyüme hedeflerine de değinen Şimşek, programın sonunda Türkiye’nin yüzde 5 büyüme ile milli gelirinin 1,3 trilyon doları aşmasını ve kişi başına düşen milli gelirin 14,855 dolar olmasını hedeflediklerini söyledi.

Şimşek ayrıca ülkenin ihracat rekorları kırdığını ve ihracatı artırmak için Merkez Bankası’nın ihracatçılara yönelik finansal desteklerini artırdığını vurguladı. Turizm sektörüyle ilgili olarak da, Türkiye’nin dünyada en çok turist çeken dördüncü ülke olduğunu ve turizm gelirlerinin bu yıl yüzde 20 artarak 42 milyar dolara ulaştığını belirtti. Ayrıca, turizm gelirlerinin önümüzdeki yıllarda da artmaya devam ederek 2023’te 55,6 milyar dolar, 2024’te ise 59,6 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

Vergi Düzenlemesiyle Ürünlere Yeni Zamlar Kapıda!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.