EkonomiGenelTürkiye

PTT’den 15.000 TL ödeme için kimlik kartınızı getirin!

PTT’den T.C kimlik kartı ile başvuru yapanlara destek sözü geldi. Bir süredir banka şubesi gibi çalışan ve özellikle sosyal yardım ödemeleri konusunda vatandaşlara destek ödemesi veren PTT yeni duyurusunu yayınladı. 11 haneli T.C kimlik numarası ile başvuran her vatandaşa 15.000 TL’ye varan destek ödemesi var. Gelir durumuna göre ödeme miktarı değişirken hane içinden bir kişinin başvuru yapması yeterli oluyor. PTT yeni destek ödemesi son dakika gelişmeleri haberimizin devamında…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın PTT aracılığıyla verdiği sosyal yardım ve destek ödemeleri aralıksız olarak devam ediyor. Ağustos ayının gelmesiyle birlikte yeni ödeme içinde duyuru yapıldı. Yaklaşık 4 milyon hanenin faydalandığı aile destek ödemesi yine PTT üzerinden yapılacak. Aile Destek paketi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı üzerine uzatılmıştı. Halihazırda yardım alanların ödemeleri hız kesmeden devam ederken yeni başvuru yapacaklar için de başvuru adresleri belli oldu. Aile Bakanlığı ödemeleri PTT aracılığıyla yapacak. Son başvuru tarihini kaçırmadan başvuru yapanlar Ağustos ayında aile destek yardımı alabilecek. Peki Aile Destek paketi başvuru şartları neler? Kimler aile yardımı alabilir?

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye Aile Destek paketi başvuru şartlarından açıkladı. Bu yardımdan faydalanabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirini Asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Şartları taşıyan vatandaşlar başvurularını e-devlet aracılığıyla ya da SYDV’LER aracılığı ile yapabiliyor. Tek şartla verilen bu yardım aynı zamanda asgari ücreti ve emeklileri de kapsıyor. Yani gelirin olması fark etmiyor sadece hane içindeki kişi başına düşen gelirin gelir kriterine uyması yeterli oluyor.

PTT’DEN 15.000 TL’YE VARAN ÖDEME

Türkiye Aile Destek paketi yardımı geçtiğimiz yıl başlamıştı nota ilk etapta bu yardım programı sadece 12 ay olarak belirlenmişti notlar ancak Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz süreci ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı üzerine Türkiye Aile Destek paketi uzatıldı. 12 ay daha devam edecek olan yardımdan faydalanan vatandaşlara gelir durumuna göre 4 farklı kalemde yardım veriliyor. Aylık en az yardım 850 TL alırken en fazla yardım ise 1250 TL oluyor. Yıllık yardım miktarı ise en az 7.200 TL en fazla 15.000 TL olarak hesaplara yatıyor.

Türkiye Aile Destek paketi yardımının yanında aynı zamanda vatandaşa çocuğu olması durumunda çocuk destek bileşeni ödemesi de veriliyor. Detaylı bilgileri Aile Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.