EkonomiGenelTürkiye

65 yaş ve üzeri kişilere verilen yaşlılık aylığı, evde bakım parası, dul ve yetim maaşı alanlara büyük bir sevindirici haber! Yeni zam oranı detaylı bir şekilde hesaplandı.

65 Yaş Yaşlılık Aylığı, Evde Bakım Parası ve Dul ve Yetim Maaşı Alacak Kişilere Müjde! Dev Zam Kuruş Kuruş Hesaplandı

Memur ve emekli aylıklarına Temmuz ayında yapılan zamların ardından, milyonlarca kişi 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parası ve dul/yetim maaşı için yapılacak zammı bekliyordu.

Ne yazık ki, memur maaşlarına gelen rekor zam oranında seyyanen zam yapılması, bu zammın düşük rakamlar üzerinden hesaplanmasına yol açtı. Bu durum, 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parası ve dul/yetim maaşı alan milyonlarca kişinin düşük zam oranlarıyla mağdur olmasına neden oldu. Ekim ayında yapılacak olan ara zam beklentisiyle umutlanan kişiler bir kez daha hayal kırıklığına uğradı ve Ocak ayını beklemek zorunda kaldı.

65 Yaş Maaşı, Dul ve Yetim Aylığı ile Evde Bakım Parası Zammı Ne Zaman Yapılacak? Ara Ek Zam Yapılacak mı?

Emeklilerin yanı sıra sosyal yardım maaşı alan kişiler de düşük maaş zammı nedeniyle mağdur oldu. Yükselen enflasyon, gıda fiyatları ve ev kiraları karşısında vatandaşlar geçinemez hale geldi. Ekim ayında yapılacağı söylenen ara zam beklentileri ne yazık ki gerçekleşmedi. Hükümet, çalışmayan emeklilere 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi açıkladı, ancak sosyal yardım maaşı alan kişilerin ara zam beklentisi karşılanmadı. Bu kişilere, 2024 Ocak döneminde memur ve emeklilerle aynı zam oranında zam yapılacağı bildirildi.

65 Yaş Yaşlılık Aylığı, Evde Bakım Parası ve Dul/Yetim Maaşı Ocağın 2024 Zammı Hesaplanıyor! Ne Kadar Zam Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, “Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yaklaşık %50 oranında bir artış yapılacaktır. En düşük devlet memuru maaşı olan 22.017 TL, yaklaşık olarak 33.000 TL seviyelerine çıkacaktır.” dedi ve en düşük zam oranını kesinleştirdi.

Milyonlarca sosyal destek ödemesi alan kişinin de en düşük bu zam oranı üzerinden zam yapılması beklenirken, zamlı maaşlar Şubat ayından itibaren hesaplara yatırılacak.

65 yaş ve üzeri kişilere verilen yaşlılık aylığı, evde bakım parası, dul ve yetim maaşı alanlara büyük bir sevindirici haber! Yeni zam oranı detaylı bir şekilde hesaplandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.