EkonomiGenelTürkiye

Akaryakıt fiyatlarına açıklama geldi, benzine 8 TL, motorine 6 TL zam! Cep yakacak!

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Yapılacak: Benzine 8 TL, Motorine 6 TL Zam!

Türkiye’de vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar nedeniyle zor durumda kalmaya devam ediyor. Son görüntülere göre, bu durumun bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Dolar kurundaki istikrarlı yükselişe ek olarak dünya genelinde petrol fiyatları da artıyor. Ancak bu artışa karşın devlet tarafından akaryakıta tahsil edilen vergiler de en üst seviyelerde bulunuyor. Önemli bir değerlendirme geldiğine göre, benzin ve motorine önemli bir zam yapılması bekleniyor.

Benzine 8 TL, Motorine 6 TL Zam mı Yapılacak?

Prof. Dr. Necmettin Batırel, benzine ve motorine litre başına ekstra zamların geleceğini açıkladı. Kendisi, hükümete verdiği sınırsız destek ile tanınmış bir isimdir. Bu zam açıklaması, konuya olan ilgiyi daha da artırmaktadır. Türkiye’nin ekonomik krizle mücadele ettiği bir dönemde, uygulanan ekonomi politikasının doğru olduğunu savunan nadir ekonomistlerden biri olan Prof. Dr. Necmettin Batırel’in bu zam iddiasının gerçekleşebileceği ihtimali daha da güçlenmektedir.

Prof. Dr. Necmettin Batırel, benzin ve motorine zam yapılacağını belirtirken, “Motorin ve benzinin fiyatı Avrupa’daki ortalama fiyat olan 1,5 euroya çıkacak. Bu zam da kademe kademe gerçekleştirilecektir. Hükümet, akaryakıta yapılan sübvansiyonu tamamen kaldırdı. Benzinin ve motorinin litre fiyatı 44 TL olacak. Bu da kademe kademe gerçekleştirilecektir.” dedi.

Eğer Necmettin Batırel’in iddiası gerçekleşirse, benzinin litre fiyatında yaklaşık olarak 8 TL, motorinin litre fiyatında ise yaklaşık olarak 6 TL daha zam yapılmış olacaktır. Bu kademe kademe gerçekleştirilecek olan zamların, dolar kurundaki yükseliş ve petrol fiyatlarındaki artışla birlikte akaryakıt fiyatlarındaki zam miktarının daha da yüksek olabileceği endişeleri bulunmaktadır.

Akaryakıt Fiyatlarında Son Durum!

En son güncellenen fiyatlara göre, İstanbul’da benzinin litresi 36,14 TL, motorinin litresi ise 38,30 TL olarak satılmaktadır. İl il bu fiyatlarda, nakliye maliyetlerinden dolayı küçük farklılıklar olabilir.

Akaryakıt fiyatlarına açıklama geldi, benzine 8 TL, motorine 6 TL zam! Cep yakacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.