EkonomiGenelTürkiye

Brent petrol fiyatında hafif gerileme yaşandı

Brent petrol fiyatları düşerek piyasada karışıklık yaratıyor

Petrol fiyatlarındaki kısmi düşüş

Cuma günü 90,65 dolar olan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.01 itibarıyla yüzde 0,33 oranında bir düşüşle 90,35 dolara geriledi. Batı Teksas türü ham petrolün varili ise aynı dakikalarda 87,06 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki düşüş, piyasada kar amaçlı alımlar, ABD’de faiz oranlarına ilişkin belirsizlik ve ülkede talebin zayıflayacağı endişesiyle gerçekleşti. Geçen hafta yılın en yüksek seviyesine ulaşan petrol fiyatları, bu hafta ABD’den gelecek enflasyon verisi öncesi kısmi bir düşüş gösterdi. Piyasalar, yüksek enflasyonun ABD ekonomisinde yavaşlamaya sebep olacağı ve ham petrol talebini olumsuz etkileyeceği endişesini fiyatlandırıyor. Ayrıca, yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte ABD’deki yakıt talebinin de düşmesi bekleniyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Uluslararası Enerji Ajansının aylık petrol piyasası raporları bu hafta yayımlanacak. Uzmanlar, bu raporlarda küresel talep ve arz konusunda geleceğe dönük tahminleri bulacak ve bu tahminleri yakından takip edecek. Öte yandan, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi petrol fiyatlarının düşüşünü kısıtlıyor. Dolar endeksi altı ayın en yüksek seviyesine çıkarak art arda sekiz hafta boyunca yükseldi. Ancak, zayıf doların diğer ülkeler için petrolü daha ucuz hale getirerek talebi artırması bekleniyor.

Teknik analizlere göre, Brent petrolde 90,96 ile 91,09 dolar aralığı direnç, 90,32 ile 90,13 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

Brent petrol fiyatında hafif gerileme yaşandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.