EkonomiGenelTürkiye

2024 Asgari Ücret Maaşı: Gazeteci Bakan Şimşek’ten Sızan Rakam!

Bakan Şimşek’ten Aldığı Rakamı Açıklayan Gazeteci Cem Küçük! İşte 2024 Asgari Ücret Maaşı

Bakan Şimşek ile Görüşme Sonrası Açıklama

Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada asgari ücret için belirli bir rakam vermişti. Ankara kulislerinde, bu açıklamayı hemen görüşme sonrasında yapması nedeniyle Cem Küçük’ün içeriden aldığı rakamı sızdırdığı yorumları yapıldı. En son Temmuz ayında enflasyon zammıyla birlikte asgari ücret 11.402 TL’ye yükselmişti.

2024 Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Her geçen gün beklentilerin artmasıyla birlikte işçi sendikaları, asgari ücret maaşının bir an önce netleşmesini istemekte. Bu nedenle Aralık ayının ilk haftasında asgari ücret tespit komisyonu toplantısı gerçekleştirilmesi talep edilmektedir. Yeni maaşın ise 15 Aralık tarihine kadar açıklanabileceği belirtilmektedir.

2024 Asgari Ücret Tahmini ve Zam Oranı

Son dönemde asgari ücretle ilgili yapılan hesaplamalara göre, kamuoyunda oluşan beklenti yaklaşık yüzde 35 civarındadır. Hem hükümetin açıklamaları hem de halkın beklentileri doğrultusunda, yeni yılda asgari ücretin 15.000 TL’nin üzerine çıkacağı tahmin edilmektedir. Cem Küçük, enflasyon oranı üzerinden yaptığı değerlendirmede, 2024 yılında zamlı asgari ücretin 15.400 TL olabileceğini ifade etmiştir.

Merkez Bankası’nın beklenti anketine göre, yıllık enflasyon beklentisi yüzde 61,53 olarak hesaplanmıştır. Ayrıca son 6 aylık enflasyon farkının yüzde 40,28 olması beklenmektedir. Bu oranın kesinleşmesi durumunda, işçi sendikalarının en düşük yüzde 40 zam talep etmesi ve asgari ücretin 16.000 TL olması beklenmektedir…

2024 Asgari Ücret Maaşı: Gazeteci Bakan Şimşek'ten Sızan Rakam!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.