EkonomiGenelTürkiye

verilecek.

TOKİ Şimdi FAİZSİZ KREDİ Sunuyor! SGK’dan Bu Belgeleri Getirenlere Anında Sıfır Faizli Konut Kredisi

Türkiye’nin en ucuz ev sahibi olma fırsatını sunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelire sahip bireylere yönelik olarak “kira öder gibi ev sahibi olma” sistemiyle konut hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunuyor. Şimdi ise TOKİ, faizsiz kredi müjdesini duyurdu.

Dar gelirlilerin konut sahibi olmalarını mümkün kılmak için yeni kampanyalarını ardı ardına duyuran TOKİ, şimdi de sıfır faizli kredi imkanı sunuyor. TOKİ tarafından duyurulan bu sıfır faizli kredi paketinde başvuru şartları da belirlendi. İşte TOKİ’nin faizsiz konut kredisi başvuru koşulları…

TOKİ Faizsiz Konut Kredisi Başvuru Şartları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, “Konut sahibi olmak isteyen hak sahibi vatandaşların, krediden yararlanabilmek için ilgili konuta ait tapu belgesi ile birlikte Ziraat Bankası’na başvuru yapmaları gerekmektedir.”

Şehit Kredisi kapsamında alınacak konutlar için herhangi bir kısıtlama bulunmamakta olup, tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli kabul edilmektedir. Kredi kullanılarak istenilen bölgede ve istenilen büyüklükte konut satın almak mümkündür. Kredi miktarı, Türkiye geneli için Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından ilan edilen yıllık fiyat artış oranı kadar her yıl artırılmaktadır. Faizsiz kredi miktarı, 2023 yılı için 396.000,00 TL olarak belirlenmiştir. Bu kredi paketinden SGK üzerinden hak sahibi belgesi alan kişiler de yararlanabileceklerdir.

verilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.