EkonomiGenelTürkiye

Merkez Bankası’nın 2023 Yılı Sonu Enflasyon Tahmini: TÜİK TFE TÜFE Beklentisi

Merkez Bankası Enflasyon Tahmini: 2023 Yılında Beklenti Arttı – Merkez Bankası, 2023 yılı sonu için enflasyon tahminini açıkladı. Önceki beklentilerin aksine, enflasyon rakamlarının düşmesi beklenirken artış yaşandı.

Seçim Sonrası Zam Düzenlemesi Enflasyonu Artırdı

Seçim sonrasında yapılan akaryakıt fiyatlarına yapılan rekor KDV ve ÖTV zammı düzenlemesi, enflasyon üzerinde domino etkisi yarattı ve büyük bir zamlar furyası yaşandı. Bu zam furyası, enflasyon beklentilerini daha da arttırdı ve Merkez Bankası’nın 2023 yılı sonu enflasyon tahminini yükseltti.

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi Ağustos 2023 Yayımlandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekonomistler üzerinden yapılan yeni anket çalışması sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 2023 Ağustos ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 40 katılımcıyla gerçekleştirildi.

Ankette, “Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 43,82 iken, bu anket döneminde yüzde 59,46 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 33,21 iken, bu anket döneminde yüzde 42,01 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 19,04 ve yüzde 22,54 olarak gerçekleşmiştir” şeklinde sonuçlara yer verildi.

Merkez Bankası’nın Açıkladığı Enflasyon Tahminleri

Merkez Bankası, açıklanan verilere göre 12 ay sonrası enflasyon tahminini 44,00 – 50,99 aralığında belirledi.

Merkez Bankası'nın 2023 Yılı Sonu Enflasyon Tahmini: TÜİK TFE TÜFE Beklentisi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.