EkonomiGenelTürkiye

GSB Kamu Yurt Yönetim Personeli Alımı: Başvuru Durumu ve Detaylar

**Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim Personeli Alım İlanları**

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 81 şehirden 1.453 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Kadın ve erkek adaylar arasından yapılacak olan alım ilanına göre, yurt yönetim personeli kadrosunda istihdam sağlanacak. İşe alınacak personeller, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 / B sözleşmesi kapsamında çalıştırılacaklar.

**Alım İlanı Başvuru Şartları**

Geçmiş yıllarda Bakanlık tarafından yayımlanan ilanlara göre, yurt yönetim personeli kadrolarına genellikle lisans mezunu adaylar alınmaktadır. Adayların aşağıdaki bölümlerden birinde mezun olması gerekmektedir:

– İnsan Kaynakları Yönetimi
– Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
– Sosyoloji
– Psikoloji
– Sosyal Hizmetler ve Turizm İktisat
– İşletme
– Maliye
– Muhasebe
– Kamu Yönetimi
– Ekonometri
– Uluslararası İlişkiler

İlanlarda farklılık olabileceği belirtilmekle birlikte, lisans mezunu olan adayların da bazı yıllarda alım yapıldığı görülmektedir.

**Personel Alımı KPSS Şartı**

Yurt yönetim personeli alımı için başvuru yapmak isteyen adayların 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girmiş olmaları ve KPSS P-3 puan türünde en az 60 taban puan almış olmaları gerekmektedir.

**Yurt Memuru Alımı Başvuru Süreci ve Şekli**

Henüz resmi kılavuz yayımlanmamış olup, başvuruların ne zaman başlayacağı belirtilmemiştir. Ancak, başvuruların ilerleyen günlerde başlaması beklenmektedir. Başvuru detayları hakkında anında bilgi sahibi olmak için aşağıdaki cep uygulamamızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

GSB Kamu Yurt Yönetim Personeli Alımı: Başvuru Durumu ve Detaylar

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.