EkonomiGenelTürkiye

TÜRKAK, KPSS’li ve KPSS’siz Sözleşmeli Personel Alımı

Sözleşmeli personel alımı ilanı ile ilgili detaylar ve başvuru şartları

Sözleşmeli personel alımı: Yazılım Geliştirme Uzmanı

Dışişleri Bakanlığı‘na bağlı olan TÜRKAK kurumu, yazılım geliştirme uzmanı kadrosunda sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Alımlar, uygulamalı ve sözlü sınav sonuçlarına göre başarı sıralamasına göre gerçekleştirilecektir. İlan tüm Türkiye genelindeki başvuruları kabul etmektedir ve ikamet şartı aranmamaktadır.

Gerekli başvuru şartları nelerdir?

– Yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, elektrik mühendisi, elektronik mühendisi, elektrik elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak gerekmektedir.

– Arşiv ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmalı ve adayın sabıka kaydı bulunmamalıdır.

– Suçtan hükümlü olmamak ve medeni haklara sahip olmak gerekmektedir.

– Fiziki ve ruhsal sağlık sorunu olmayan adaylar seçilmektedir. Ancak erkek adayların görev devamlılığı için askerlik hizmetini yerine getirildiği veya muaf tutulduğu belgelenmelidir.

– 2022 KPSS P-3 puanına göre hesaplanan puanınız ile 5 yıl içinde Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı puanınızın ortalaması alınarak başvurunuz değerlendirilecektir. Sınav puanı olmayan adaylar için 70 taban puanı uygulanacaktır.

Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacaktır?

Başvurular 14 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak ve son başvuru tarihi 28 Ağustos 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurular, Türk Akreditasyon Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden e-devlet üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

Başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

TÜRKAK, KPSS'li ve KPSS'siz Sözleşmeli Personel Alımı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.