EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşı ek zamında son dakika! 15 bin TL ödeme emeklilere

**Emeklilere Cumhuriyet Bayramı’nda 5 Bin TL İkramiye Verilmesi Gündemde**

Emekliler için son zamanlarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tek seferlik olmak üzere 5 bin TL’lik ikramiye verileceği konuşulmaktadır. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen, hükümete yakın kaynaklar bakanlıkların bu talimat kapsamında şimdiden çalışmalara başladığını belirtmektedir. Harekete geçen hükümet, konuyu hemen gündeme alacak olan Meclis’te 1 Ekim tarihinde açılacak olan oturumda ele alacak.

**Emekliye Ek Zam Ödemesi İçin Çalışmalar Başladı**

Emekli ve memurların maaş artışı her yıl ocak ayında yeniden belirlenmektedir. Ara zam düzenlemesi için de çalışmaların başladığı iddia edilmektedir ve emekliler ne kadar ek ödeme alacaklarını şimdiden araştırmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuda çalışmalara başladığı ifade edilmektedir.

**Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekliler İçin Talimat Verdi**

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emekliler için talimat vermiştir. Toplu sözleşme sürecinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı emeklilere ara zam ve Cumhuriyet ikramiyesi için çalışmalara başlamıştır. Konuyla ilgili açıklama geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılmıştır. Işıkhan konuyla ilgili şunları söylemiştir:

“Çalışma tamamlandığında Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz. Emeklilerimiz bizim için çok önemlidir. Yıllarca ülkemizin üretimine, çalışma hayatına katkı sağlamışlardır. Bu sebeple emeklilerimiz için düzenlemeler yapmak hükümetimizin temel politikalarından biridir.”

**Emekliler İçin Ciddi Çalışma Sürdürülüyor**

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada emekliler için bütçe dengesini bozmadan ciddi bir çalışma yapıldığını belirtmiştir. Emeklilere sadece tek seferlik Cumhuriyet ikramiyesinin 5 bin TL olarak verilebileceği ifade edilirken, bakanlıkların hesaplamalarının devam ettiği açıklanmıştır. Aynı zamanda hükümet, en düşük emekli maaşını 10 bin TL’ye çıkarma çalışmalarını sürdürmektedir. Bilindiği üzere son olarak temmuz ayında bütün emeklilere yapılan yüzde 25 zam sadece kök aylıklara uygulanmıştı. Kök aylığı 7.500 TL’nin altında olan emekliler zamdan yararlanamamıştı.

Emekli maaşı ek zamında son dakika! 15 bin TL ödeme emeklilere

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.