EkonomiGenelTürkiye

Altın fiyat tahmini: Profesör düşüşün ardından altının yükseleceğini ve 229 TL kadar artabileceğini belirtiyor!

Altının Profesöründen Bomba Tahmin! Altın Fiyatları Yukarı Çıkacak, Tarih Verildi – Altın fiyatları dün, FED’in toplantı tutanağını açıklamasıyla başlayan düşüşle yatırımcıları panikletti.

Altın Fiyatlarında Son Durum ve Düşüş Nedenleri

Uluslararası piyasada ons altının sert düşüşü, iç piyasada gram ve çeyrek altın fiyatlarını da olumsuz etkilemekteyken, gözler beklentilere çevrildi. Özellikle ons altın tarafında yaşanan düşüşün en önemli nedeni, dün gerçekleştirilen FED toplantı tutanaklarının açıklanması oldu. FED’in parasal sıkılaşmayı artırma ve devam ettirme planları doları güçlendirerek altın fiyatlarında yeniden baskı oluşturdu.

Altın Fiyatları Şu Anda Ne Durumda?

Dün 5 ayın en düşük seviyesini gören altın fiyatları, bugün fırsat alımlarıyla biraz toparlanmaya başladı. Ons altın, 1.888 dolardan toparlanarak 1.893 dolara yükseldi. Gram altın fiyatı ise 1.651 TL seviyesine çıktı. Çeyrek altın ise 2.798 TL civarında işlem görmekte.

İslam Memiş’ten Son Altın Yorumu ve Ekim Ayı Gram Altın Fiyat Tahmini

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dalgalanmayı değerlendirerek dolar veya euro üzerinden parite yapacak yatırımcılar için geri çekilmelerin fırsat yarattığını belirtiyor. Ekim ayından itibaren hızlı bir yükseliş başlamadan önce bu düşüşleri değerlendirmek önemli. Gram altın için 1660’lı rakamlar şu an itibarıyla bir şey ifade etmiyor. Gram altın fiyatları 1712 TL-1719 TL arasında seyrediyor ve 50 TL’lik bir makas geçerliliğini koruyor. Bu makasın artık düşmeyeceği tahmin ediliyor. Hem altın bozduranlar hem de alacaklar için önemli bir uyarı. Ekim ayından itibaren gram altının 1800’lü rakamlara ulaşacağını ve 1820, 1880 TL arasında fiyat seviyelerinin oluşacağını iddia ediyor.

NOT: Burada yer alan bilgiler, İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiştir. Yatırım tavsiyesi yapılmamıştır.

Altın fiyat tahmini: Profesör düşüşün ardından altının yükseleceğini ve 229 TL kadar artabileceğini belirtiyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.