Genel

Yeni Türk Lirası: İşte Onaylanan 500, 1000 ve 2000 TL Banknotlar!

Türk Lirası’nın değer kaybı sonrasında 500, 1000 ve 2000 TL’lik banknotlarla ilgili heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Son haftalarda 500 TL banknot haberleri sık sık gündeme gelirken, 1000 ve 2000 TL’lik yeni banknotlar da konuşulan konular arasına girmeyi başarmıştır.

Türkiye’de kağıt para olarak en yüksek tutar 200 TL iken alım gücünün düşmesi ve ürün fiyatlarının artması sonucunda banknotlarda yeni düzenlemeler yapılması tartışılmaktadır. Bu duruma bağlı olarak yeni banknotların piyasaya sürülmeye hazır olduğu konuşulmaya başlanmıştır. Merkez Bankası’nın bu konuda bir planı bulunmakta mıdır? İşte tüm detaylar…

Yeni banknotların ne zaman geleceği konusu gündemde yer almaktadır. Türkiye’de para basma yetkisine sahip olan Merkez Bankası, 1000 TL ve 500 TL banknotlar ile Darphane’nin de 10 TL madeni para basmaya hazırlandığı son günlerde en çok konuşulan konular arasında yer almaktadır.

Merkez Bankası ve Darphane’nin hazırlıkları devam etmektedir. Merkez Bankası, 1000 TL ve 500 TL kağıt paraları basma çalışmalarını sürdürürken, Darphane’nin de 2,5 TL, 5 TL ve 10 TL madeni paraları basma çalışmaları yaptığı ve para kalıplarının hazırlandığı ileri sürülmektedir. Yeni paraların mavi turkuaz renkte olacağı konuşulmakta ve sosyal medyada “Paralar önümüzdeki aylarda dolaşıma girecek” gibi ifadeler dolaşmaktadır. Ancak daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Güven Pado, bu iddiaları yalanlamış ve o dönemde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bunları reddetmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.