EkonomiGenelTürkiye

Ekim Ayı Elektrik Zammı: Son Dakika Açıklama ve Oranı!

Ekim Ayında Elektrik Fiyatlarına Yüzde 20 Zam Geldi! Detaylar İşte…

Seçimden Sonra Açıklanan Elektrik Zammı

Ekim ayıyla birlikte elektrik faturalarına zam geldiği resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında alınan kararlar doğrultusunda elektrik fiyatlarına zam yapılması kararı alındı.

Konutlar Dahil Olmak Üzere Yüzde 20 Zam Kararı

Kış aylarının yoğun soğuk geçeceği beklentisiyle birlikte vatandaşlar kışın ısınma maliyetlerini hesaplamaya başlamıştı. Ancak kışa girmeden elektrik fiyatlarına zam haberi geldi. Yapılan açıklamaya göre elektrik faturalarına yüzde 20 zam yapılacak.

Zam Hangi Aboneleri Etkileyecek?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantı sonrasında elektrik faturalarına yüzde 20 zam yapılacağı duyuruldu. Ancak bu zam sadece sanayi ve ticarethane abonelerini etkileyeceği belirtildi. Konut aboneleri için ise henüz nihai bir karar açıklanmadı.

Konutlar İçin Elektrik Faturası Ne Kadar Olacak?

Eğer 1 Ekim tarihine kadar yeni bir karar açıklanmazsa, mesken aboneleri için 100 kWh tüketimde elektrik faturasının 150 TL olarak ödenmeye devam edileceği belirtilmektedir. Sanayi ve ticarethane abonelerine yapılacak yüzde 20 zamın ise üretim maliyetlerini artırabileceği ve pek çok üründe yeni zamlara neden olabileceği ifade edilmektedir. Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni bir zam kararı çıkıp çıkmayacağı ise 1 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’ye bağlı olarak takip edilecektir.

Ekim Ayı Elektrik Zammı: Son Dakika Açıklama ve Oranı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.