EkonomiGenelTürkiye

“Deprem Bölgesinde Görevlendirilen Yeni Öğretmenler”

**Milli Eğitim Bakanlığı, Deprem Sonrası Eğitimi Desteklemeye Devam Ediyor**

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Aldığı Tedbirler İle Deprem Sonrası Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı tedbirler ve uyguladığı yenilikler sayesinde, deprem sonrasında dahi eğitim 11 ilde devam etti. 11 Eylül itibariyle 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başladı.

Yeni Atanan Öğretmenlerin Barınma Sorunu Giderildi

Bakan Yusuf Tekin, deprem bölgesindeki illerde görev yapan ve yeni atanan 210 bin 215 öğretmenin barınma sorunuyla yakından ilgilenildiğini, barınma talebi olan öğretmenlere destek olunacağını açıklamıştı.

Hayırseverler Sayesinde Hatay Serinyol’da Konteyner Kent Hazırlandı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki hayırseverlerin katkılarıyla Hatay Serinyol’da bir konteyner kent hazırlandı. Kimi hayırseverler arsa satarak, kimi ise umre parasını göndererek bu konteyner kentin kurulmasını sağladı. Hatay’da uzun yıllardır görev yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hidayet Bilgin’in de katkılarıyla, öğretmenler için ilk konteyner kent oluşturuldu.

İlk Atamalar Hatay’a Gerçekleşen Öğretmenlerin Heyecanı

SABAH gazetesi, kenti ziyaret ederek, Hatay’a ilk atamaları gerçekleşen öğretmenlerin yeni eğitim öğretim dönemi heyecanına tanık oldu. Kızılay’ın sağladığı yemekler ve AFAD’ın su ihtiyacını karşıladığı yaşam alanında, öğretmenler akşamları bir araya gelip sohbet ediyorlar.

Öğretmenlerin Heyecanı ve Duyguları

Okul saati geldiğinde, öğretmenler sevinçle hazırlanıp öğrencileriyle buluşuyorlar. İşte öğretmenlerin duyguları:

Okulöncesi Öğretmeni Damla Nur: “Öğretmenlikte ilk atamam Hatay’a oldu. Ülkemiz büyük bir afet yaşadı. Sadece çocuklar değil, burada depremi yaşayan öğretmen arkadaşlarımız da üzgün. Anılar taze… Onlar için buraya geldik. Sınıfımızı toparladık. İlk gün panosu hazırladık, balonlarımızı süsledik. “İlk haftayı bitirdim” rozetleri hazırladık. İyi ki geldik. Tercihlerim arasında hep deprem bölgesi olarak belirlenen iller vardı. Bambaşka bir duygu bu. Birbirimize kenetlenmiş durumdayız. Elimizden geleni yapmaya hazırız.”

Okulöncesi Öğretmeni Elif Tüner: “Adıyaman’da depremi yaşadım. O gün çok kötüydü. Yakınlarımızı kaybettik. Öğretmenliği kazandığımı öğrendikten sonra tercih döneminde hep deprem bölgesinde yer alan şehirleri yazdım. Bilinçli tercih yaptım. Birlikte toparlanacağız. Ben depremi yaşadım. Karşımdaki insanların psikolojisini anlayabildiğim için birbirimize daha fazla yardımcı olacağız. Çocukların ilgisini çekecek etkinlikler düzenleyecek ve kötü anıları silmeye çalışacağız.”

Din Kültürü Öğretmeni Sena Türkoğlu: “Yeni atandım. Hatay’ı bilerek seçtim. Memnunum halimden. Öğrencilerle kaynaşıyoruz. Heyecanlıyız. Burada olmanın sevincini yaşıyoruz. Öğrencilerimizin ve ailelerinin yaşamlarına tanıklık ediyoruz. Çocuklar okula başladıkları için oldukça mutlular. Arkadaşlarıyla buluşup oyun oynuyorlar.”

BURCU ŞEN

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.