EkonomiGenelTürkiye

Dolar Kuru 60 TL Olacak Tarih Belli Oldu! Selçuk Geçer’den Şaşırtan Tahmin

AKARYAKIT ZAMLARI İLE TÜRKİYE EKONOMİSİ ZORA GİRİYOR

Türkiye ekonomisi, iç ve dış piyasalardaki gelişmelerle büyük bir sınavla karşı karşıya kalıyor. Bu gelişmelere bağlı olarak fiyatlamalar gerçekleşiyor. Uygulanan ekonomi politikaları ise dolar kurunu etkileyen bir faktör olmaktadır. Finansal süreçler hakkında değerlendirmeler yapan Selçuk Geçer, dolar kurunu değerlendirmeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AKARYAKIT FİYATLARI BEKLENENİN ÜZERİNDE ARTACAK!

En önemli konulardan biri olan bütçedeki faiz giderlerine dikkat çeken Selçuk Geçer, “2024 yılında bütçedeki faiz giderlerinin 1,2 trilyon lira seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu giderin karşılanabilmesi için yeni zamlarla karşılaşacağız. Bugün 40 TL olan akaryakıtın gelecek yıl 150 TL olacağını tahmin ediyorum. 2024 yılında ise yüzde 33 enflasyon hedefi bulunuyor. Eğer bu hedef gerçekleşirse, millet olarak daha da fakirleşeceğimiz açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU ANALİZİ VE GELECEK BEKLENTİLERİ

Dolar kuru hakkındaki analizini açıklayan Selçuk Geçer, “Türkiye’de dövize yapılan her baskıya rağmen dolar kurunun belirli bir seviyeye çıkacağına inanıyorum. Bütçe gösteriyor ki Türkiye’de enflasyon yükselmeye devam edecek ve yükselen enflasyon da dolar kurunu etkileyecek. Bu yıl dolar kuru 27 TL, 28 TL veya 29 TL gibi seviyelerde kapanırsa, 2024 yılının ikinci yarısında dolar kurunun 60 TL gibi seviyeleri konuşmaya başlayacağını düşünüyorum.

Önümüzde Mart ayında seçimler var ancak bu seçimlerden sonra bir süre daha seçim yapılması beklenmiyor. Bu durum, ekonomik tedbirlerin geri planda kalması anlamına gelmektedir. Bugün itibarıyla dolar kurunun değeri 45 TL’dir. Mart ayından sonra bu değerin 60 TL üzerine çıktığını göreceğiz. Bunun kontrol altına alınabilirse sorun olmaz, ancak kontrol kaybedilirse dolar kurunun daha da yükseleceğini görebiliriz.

Baskılara rağmen dolar kurunun yukarı yönlü hareket edeceğini belirten Selçuk Geçer, “Eğer bu yılı 45 TL üzerinde geçiremezsek, gelecek yıl 60 TL seviyelerini göreceğiz. Bugün için dolar kurunun değeri 45 TL’dir. Ancak dövizi serbest bırakmadığımız sürece ekranlarda 27-28 TL gibi rakamları göreceğiz. Ancak gerçek olan Kapalıçarşı’da 45 TL olması ve maliyetlerin bu kur üzerinden hesaplanmasıdır.” dedi.

Tüm bunların yanı sıra Selçuk Geçer genel bir değerlendirme yaparak, “Enflasyon çatır çatır yükselecek. Enflasyonla ilgili tek haneli hedefler açıklansa da bunlar gelecek yıllar için geçerlidir. TÜİK enflasyonu gizleyerek bizleri fakirleştiriyor. Enflasyon yüksek bir şekilde artmaya devam edecektir. Dolar kuru ve enflasyon da birlikte yükselecektir. Dolar kurunun geleceği belli. İhracat yapmak istiyorsanız bu gerçeği göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Dolar Kuru 60 TL Olacak Tarih Belli Oldu! Selçuk Geçer'den Şaşırtan Tahmin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.