EkonomiGenelTürkiye

Son Dakika: Emekliye 15.210 TL, Memura 33.880 TL Maaş Müjdesi! Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sonucu

**Kamu Personelleri İçin Zam Teklifi Sunuldu: En Son Gelişmeler ve Beklentiler**

KDV oranlarının artması ve dolar kuru yükseldikçe, barınma sorunu resmen bir probleme dönüşmüş durumda. Asgari ücrete yapılan zam, kiralara ve gıdalara yapılan zam nedeniyle hiçbir anlam taşımamaktadır. Bu nedenle, kamu personeli ve emekliler, toplu sözleşme görüşmelerini yakından takip etmektedir.

**Kamu Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Zam Teklifi Sunuldu**

Bugün gerçekleşen 7. kamu toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve memur emeklilerine zam teklifi sunuldu. Eğer teklif kabul edilmezse, hükümet 17 Ağustos ve 22 Ağustos tarihlerinde yeniden bir araya gelerek yeni bir görüşme yapacak. Ayrıca, bugünkü toplantıda memurlara 3.600 ek gösterge verilmesi de planlanmaktadır.

**Milyonlarca Kamu Personelini İlgilendiren İlk Zam Teklifi Verildi**

Uzun süredir beklenen ilk zam teklifi sonunda sunuldu. Memur emeklilerine 8.077 TL tutarında zam yapılması ve memurlara 3.600 ek gösterge verilmesi netlik kazandı. Kamu personellerini ve emeklilerini ilgilendiren bu görüşmelerin neredeyse son aşamasında, kamu işveren heyeti ilk teklifini görüşmektedir.

**Memur Sendikalarının Talepleri Görüşülmekte**

Daha önce açıklanan memur sendikalarının talepleri şu anda görüşülmektedir. Toplamda %110 zam talep edilmektedir, bu ise 2024 yılında %70 ve 2025 yılında %40 şeklinde gerçekleşecektir. İlk yıl ise 3 ayda bir zam yapılması önerilmektedir. Kamu işveren heyetinin zam teklifinin sunulmasının ardından görüşmelerin bir hafta süreceği düşünülmektedir. Görüşmelerin sonucunun ise 21 Ağustos’ta açıklanacağı tahmin edilmektedir. Eğer toplu sözleşme görüşmeleri kabul edilirse, milyonlarca memur ve memur emeklisi maddi anlamda biraz da olsa rahatlayacaktır.

Son Dakika: Emekliye 15.210 TL, Memura 33.880 TL Maaş Müjdesi! Toplu Sözleşme Görüşmeleri Sonucu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.