EkonomiGenelTürkiye

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatla evini satmaya çalışan kişiye 349 Bin TL ceza verdi!

Konut Fiyatlarında Ticaret Bakanlığı Denetimi!

Vatandaşların konut fiyatlarının yükselmesi nedeniyle ev satın alma imkanlarının daraldığı Türkiye’de, Ticaret Bakanlığı tarafından alınan tedbirler devreye sokuldu. Gerçek fiyatlarının olmaması ve konut fiyatlarının fahiş seviyelere yükselmesi, birçok kişinin ev satın alma düşüncesinden uzaklaşmasına sebep olmaktadır.

Ticaret Bakanlığı: Cezalar Veriliyor!

Ticaret Bakanlığı, konut fiyatlarını doğrudan takibe almış ve bu takibe takılan kişilere ağır bedeller ödetmeye başlamıştır. Ticaret Bakanlığı müfettişleri, ilan sitelerindeki konut fiyatlarını inceleyerek, bir ikinci el konut satış ilanında fahiş fiyat uygulandığını tespit etmişlerdir. Bu ilanla ilgili olarak bir soruşturma başlatılmış ve evini çok yüksek fiyatla satışa çıkaran kişiye ceza kesilmiştir. Kesilen ceza miktarı 349 Bin TL olarak açıklanmış olup, fahiş fiyat uygulayanlara yüksek tutarlı cezalar kesilmeye devam edileceği bildirilmiştir.

Ticaret Bakanlığı Kararlı!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Piyasanın dengesini bozmaya yönelik eylemlere karşı mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. İkinci el konutları piyasa gerçeklerine uymayan fiyatlarla ilana koyarak konut fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlere karşı mücadelemiz sürüyor. Bu eylemleri gerçekleştiren bir kişiye 349 Bin TL idari para cezası uygulanmıştır. Piyasa düzenini bozan her türlü eylem cezasıyla karşılaşacaktır. Fahiş fiyatlarla mücadelemiz etkin bir şekilde devam edecektir.” şeklinde konuşmuştur.

Radar Altında!

Fahiş fiyatlarla konut satışı yapmaya kalkan kişiler, Ticaret Bakanlığı’nın radarına takılma riskiyle karşı karşıyadır. Aynı şekilde ikinci el konut satışları da takip edilmektedir. İlan sitelerinde yayınlanan tüm satış ilanları, Ticaret Bakanlığı’nın görevlendirdiği özel birimler tarafından takip edilmektedir. Aykırı fiyatlamalar tespit edildiğinde, cezai işlem uygulanmaktadır. Bu şekilde, fahiş fiyatlarla konut ve araba satışının önüne geçilmektedir.

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatla evini satmaya çalışan kişiye 349 Bin TL ceza verdi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.