EkonomiGenelTürkiye

Borsa, faiz kararı sonrası olumlu bir ivmeyle hareketlendi.

BIST 100 Endeksi Güçlü Yükseliş Gösterdi, Bankacılık ve Holding Endeksleri Değer Kazandı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 280,64 puan artarak güçlü bir yükseliş kaydetti. Toplam işlem hacmi ise 139,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 3,32 ve holding endeksi yüzde 3,40 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 6,27 ile sigorta sektörü oldu. Tek gerileyen ise yüzde 1,65 ile spor sektörü olarak görüldü.

TCMB Politika Faizini Artırdı, BOE Değiştirmedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 30’a yükseltti. İngiltere Merkez Bankası (BoE) ise yüzde 5,25 düzeyindeki politika faizinde bir değişiklik yapmadı.

Fed’in Kararları Küresel Piyasalarda Negatif Etki Yarattı

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini beklenildiği gibi sabit bırakmasına rağmen, yılın geri kalanında faiz artışı yapabileceği sinyalini vermesinin küresel pay piyasalarında negatif bir seyir izlenmesine neden olduğunu ifade etti. Fed’in faiz oranlarını değiştirmemesinin yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarında, uygun şartlarda faiz oranlarını daha da artırmaya hazır olduklarını belirttiği bilgisine yer verildi.

Yarın Yurt İçi ve Yurt Dışında Beklentiler

Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, ancak yurt dışında Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı, Japonya’da ve ABD’de imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) açıklanmasının öne çıkacağını belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.100 puanın direnç, 7.600 ve 7.500 puanın ise destek konumunda olduğunu kaydedildi. Bu nedenle yatırımcıların bu seviyeleri yakından takip etmesi önem taşımaktadır.

Borsa, faiz kararı sonrası olumlu bir ivmeyle hareketlendi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.