EkonomiGenelTürkiye

TBMM Açıldı! Emeklilere 5.000 TL İkramiye ve Zam Müjdesi

**Emekli Maaşı Zam Gelişmeleri ve 5.000 TL İkramiye Ne Zaman Verilecek?**

Milyonlarca emekli vatandaş, emekli maaşı zamı ve ikramiye ödemeleri için TBMM’nin açılmasını bekliyor. Temmuz ayında emekli maaşlarına %25 oranında bir zam yapılmıştı ancak bu zam emekliler tarafından yetersiz bulundu. Yeni yasama dönemi Ekim ayında başlamış olup milyonlarca emekli, meclisin vereceği kararı merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye ara zam için Ekim ayını işaret etti. Peki, emekliye ara zam ve 5.000 TL ikramiye ne zaman verilecek?

**Emekliye Ara Zam Ne Zaman Yapılacak?**

Milyonlarca emekli vatandaş, meclisin açılacağı tarihi heyecanla bekliyordu. 1 Ekim itibariyle yeni yasama dönemi başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla açılan TBMM zorlu bir döneme girecek. Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak, 5.000 TL ikramiye ve ara zam gündemde olacak.

Emekli vatandaşlar, meclisin açılmasının hemen ardından ara zam beklentisi içine girdi. Temmuz ayında yapılan %25 oranındaki zam emeklileri hayal kırıklığına uğratmıştı. Hükümetin ara zam konusunda çalışmalara devam ettiği biliniyordu. Ne zaman yapılacağı kesin olmamakla birlikte, en düşük emekli maaşının artırılması için yoğun bir tempoda çalışmalar sürdürülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekliye ara zam yapılması gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise en düşük emekli maaşının artırılması için çalışmalar yapıldığını belirtti.

**Emekliye İkramiye Verilecek mi?**

Emekliler, ara zam beklentisinin yanı sıra ikramiye haberini de bekliyor. Son günlerde emekliye 5.000 TL Cumhuriyet İkramiyesi ödeneceği iddiaları ortaya atıldı. Bu konuda yapılan açıklamalara göre, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, çalışmaların devam ettiğini belirtti. 29 Ekim’e özel olarak verilecek Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili kararın bir hafta içinde TBMM tarafından kabul edilmesi ve yasalaşması bekleniyor.

**Devlet Bahçeli’den Zam Açıklaması**

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, hükümetin bu konuda çok yönlü bir açıklama yaptığını ifade etti.

TBMM Açıldı! Emeklilere 5.000 TL İkramiye ve Zam Müjdesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.