EkonomiGenelTürkiye

Aile Bakanı açıkladı: Banka hesabınızda 2.811 TL ödeme oldu!

Sosyal Yardım Ödemeleri Vatandaşların Hesaplarına Yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devletin vatandaşlara verdiği sosyal yardım ödemeleri ile ilgili yeni bir ödeme duyurusu yaptı. Göktaş, bazı sosyal yardımların vatandaşların banka hesaplarına yatırıldığını belirtti. Ayrıca, ödeme tutarları hakkında da önemli bilgiler verdi.

Engelli ve Yaşlı Vatandaşlara Özel Hizmetler ve Ödemeler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalarla yürütüldüğünü belirtti. Bakanlık olarak, Eylül ayında 1,8 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ödemesi gerçekleştirdik. Ayrıca, engelli aylıklarını da hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdık.

Engelli ve Yaşlılar İçin Tematik Sosyal Yardım Programları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli ve yaşlı vatandaşlar için tematik sosyal yardım programları uygulamaya devam ediyor. Bu programlar sayesinde engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılmalarına destek oluyoruz. Her ay düzenli olarak bu vatandaşlarımıza ödemeler yapmaktayız. Sadece yanlarında durmakla kalmıyor, Eylül ayında toplamda 3,3 milyar liralık ödeme gerçekleştirdik.

Yaşlı Aylığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Aile Bakanlığı tarafından verilen yaşlı aylığı sosyal yardımından birçok vatandaşımız faydalanabilmektedir. Bu yardımı almak isteyen vatandaşlar, başvuru yaparak hak sahibi olabilmektedirler.

Yaşlı aylığı sosyal yardımının şartları merak edilmektedir. Bu şartlara göre, öncelikle 65 yaşın üstünde olmak gerekmektedir. Eğer başvuran vatandaşın herhangi bir sosyal güvencesi yoksa, devlet tarafından yaşlı aylığı verilmektedir. Ödemeler aylık olarak yapılmakta olup, yıl sonuna kadar belirlenen tarifeye göre 2.348 TL tutarında ödeme yapılmaktadır.

Engelli Aylığı Hesaplarda!

Engelli aylığı, 18 yaş üstü engelli vatandaşlara verilen bir devlet desteğidir. Engelli vatandaşların sosyal güvencesi yoksa ve hane içinde kişi başı düşen ortalama aylık gelir 3.800 TL’yi aşmıyorsa, engelli aylığı almaya hak kazanabilirler.

Engelli aylığı tutarı, engel oranına göre değişkenlik göstermektedir. Engel oranı yüzde 40 ile 69 arasında olanlara 1.874 TL, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara ise 2.811 TL aylık ödeme yapılmaktadır.

Aile Bakanı açıkladı: Banka hesabınızda 2.811 TL ödeme oldu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.