EkonomiGenelTürkiye

SSK, SGK ve Bağ-Kur’lu Vatandaşlara Müjde! Emekli Maaşlarına Seyyanen 3000 TL Zam Geliyor!

SGK, SSK ve Bağ-Kur’lu Zamlı Ödemeleri İle İlgili Son Gelişmeler

Gelen haberlere göre artık SGK, SSK ve Bağ-Kur’lu zamlı ödemelerden yararlanabilecek. İşte ödemeye dair tüm detaylar…

En Düşük Emekli Maaşı Yükseliyor

Son dakika gelen bilgiye göre en düşük emekli maaşı yükseliyor. Temmuz ayı itibariyle emekli geçimde zorluk yaşadım emeklinin gündeminde son zamanlarda maaşlara ne zaman zam yapılacağı konusu yer aldı. Yaklaşık 7 milyon vatandaş şu anda 7.500 TL maaşla geçim sağlamaya çalışıyor. Temmuz ayında yapılan %25’lik zam kök maaşlara uygulandı ve bu sebeple de emekli maaşlarında herhangi bir artış meydana gelmedi. Emekli vatandaşlar uzun bir zamandır ek zam talebinde bulunuyorlar. Ancak geçtiğimiz günlerde emekliye ikramiye müjdesi verilmiş, seyyanen zammın önü kapanmıştı. Yılbaşına zammın geleceği konuşuluyordu. Konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken emekli maaşına ara zam geleceği konusunda iddialar sosyal medyada dolaşıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bir Televizyon Programına Katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir televizyon programına katıldı ve sosyal medyadaki iddiaları açıklık getirdi. Bakan Şimşek emeklilerin en düşük emekli maaşı noktasında Erdoğan’ın talimatı üzerine değişiklik yapılacağını belirtti. En düşük emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Bu konu araştırılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye 3000 TL ise yeni zam yapılması konusuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emekli Maaş Zammı İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaş zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarına 5.000 TL ikramiye ödemesi verileceğini söyleyen Erdoğan Kasım ayının ilk haftasında ikramiye ödemeleri hesaplara yatacak dedi. Ancak milyonlarca kişi diğer taraftan da ek zam müjdesini bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Parti’nin grup toplantısında konuşma yaptı. Yeni düzenlemenin yılbaşında yapılacağını söyledi. Bu açıklamalar sonrasında emeklinin beklediği ek zam umutları suya düştü. Erdoğan Ekim ya da Kasım ayında ara zam yapılmayacağını duyurdu. Kasım ayı içerisinde emekliye 5000 TL tek sefere mahsus ikramiye verileceğini açıkladı.

Emekli Vatandaşlar Ara Zam Bekliyordu

Emekli vatandaşlar ara zam düzenlemesini bekliyordu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5000 TL emekli ikramiyesi müjdesini verdi. Kasım ayının ilk haftasında ikramiye ödemelerinin yapılacağını açıkladı. Ancak vatandaşın beklediği ek zam düzenlemesi maalesef yılbaşına kaldı. 29 Ekim ikramiye ödemelerinin tarihleri araştırılmaya başladı. Ne zaman hesaplara yatacak sorusunun neredeyse tüm emekliler tarafından araştırılıyor. Cumhuriyet ikramiyesi için tarihi açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışmayan emeklileri ödenecek olan Cumhuriyet ikramiyesinin 5000 TL olarak Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yapacağını belirtti.

Emekli Zammı Yılbaşına Kaldı

Emekli vatandaşlara 2024 Ocak ayı itibarıyla zam gelişmesi duyurulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmiş olduğu bir açıklamada emekli maaşlarını ara zam konusunun üzerinde çalışmalarına devam ettiğini belirtmişti. Ancak Ocak 2024’te maaş zamları ile ilgili tüyoları veren bakan %50’ye yakın zam yapılması öngörülüyor dedi. En düşük emekli maaşına 3.000 TL’lik seyyanen zam verilecek yönünde oldu.

SSK, SGK ve Bağ-Kur'lu Vatandaşlara Müjde! Emekli Maaşlarına Seyyanen 3000 TL Zam Geliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.