EkonomiGenelTürkiye

“Yeni Taksit Tablolarıyla Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan 70.000 TL İhtiyaç Kredisi”

Türkiye’de Bankalar Hala İhtiyaç Kredisi Vermeyi Sürdürüyor

**KAMU BANKALARI KREDİ İMKANLARINI KISITLAMADI!**

Bankalar arasında nakit sıkışıklığı yaşayan vatandaşlar, bu sorunu aşmak için ihtiyaç kredisi çekmeyi tercih ediyor. Artan kredi talepleri karşısında, bankalar farklı bir tutum sergilemektedir. Kredi faizleri yükselirken, bankalar ihtiyaç kredisi sağlama konusunda hevesli değiller. Neyse ki, kamu bankaları vatandaşların yardımına koşuyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, müşterilere piyasadaki faiz oranlarına kıyasla daha uygun şartlarla ihtiyaç kredisi vermektedir.

**BDDK SINIRLAMALARI**

Kamu bankalarından ihtiyaç kredisi kullanacak olanlara, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirli kurallar getirilmiştir. Bu kurallar kapsamında, en uzun vadeli süreler ve limitler belirleniyor. 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredileri için 36 aya kadar vade kullanılabilirken, 50.000 TL üzerindeki krediler ise 24 aya kadar vadeyle verilmektedir. Bankaların ek bir maliyetle karşı karşıya kalacağı için, meblağ ne olursa olsun 70.000 TL’nin üzerinde ihtiyaç kredisi verilmemektedir.

**ZİRAAT BANKASI 70.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMA TABLOSU**

Ziraat Bankası’ndan 24 ay vadeli 70.000 TL ihtiyaç kredisi kullanılması durumunda, aylık %2,84 faiz oranıyla hesaplama yapılır ve kredi taksit tutarı 4.447 TL olarak belirlenir.

**HALKBANK 70.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMA TABLOSU**

Halkbank müşterileri, aylık %2,69 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi kullanmaktadır. 24 ay vadeli kredinin aylık taksitleri 4.357 TL olarak hesaplanmaktadır. Kredi kullanıcılarının toplam maliyeti ise 104.585 TL olarak açıklanmıştır.

**VAKIFBANK 70.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMA TABLOSU**

Vakıfbank müşterileri, aylık %2,75 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi kullanabilmektedir. 24 ay vadeli 70.000 TL ihtiyaç kredisi için aylık taksit tutarı 4.393 TL olup, toplam kredi maliyeti ise 105.443 TL olarak hesaplanmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.