EkonomiGenelTürkiye

Ağustos’ta Belirlenen Net Tarihle Memur ve Emekli Zamı!

EYT Yasası Sonrası Emeklilik Maaşlarında Beklenen Değişiklikler

Türkiye’de Emekli Sayısı ve Beklentiler

Türkiye’de EYT yasası sonrası 15,5 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, 2,7 milyon civarında memur emeklisi, 4 milyona yakın memur bulunuyor. Yani Ocak dönemi için toplamda 22 milyonu aşkın vatandaş için çalışmalar yapılıyor. Bu durumda, emekli maaşlarında beklenen değişiklikler merak konusu olmaktadır.

Temmuz Ayı Enflasyon Oranı Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2023 enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon, aylık bazda %9,49 ve yıllık bazda %47,83 olarak gerçekleşti. TÜFE, bir önceki yılın Aralık ayına göre %31,14, bir önceki yılın aynı ayına göre %47,83 ve on iki aylık ortalamalara göre %57,45 arttı.

1. Yöntem: Merkez Bankası Tahmini

Merkez Bankası’nın enflasyon tahminine göre, TÜFE endeksi 1782,95 seviyesine yükselecek. Bu durumda, yılın ikinci yarısı için 6 aylık enflasyon oranı %31,92 olarak hesaplanmıştır. Bu rakam, refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emekli zammını belirleyecektir.

2. Yöntem: Ekonomistlerin Tahmini

17 ekonomistin katılımıyla gerçekleşen enflasyon beklenti anketine göre, 2023 yılı sonu enflasyon tahmini %61,01 oldu. Bu tahmine göre, TÜFE endeksi yıl sonunda 1.816,92 seviyesine yükselecektir. Bu durumda, yılın ikinci yarısı için 6 aylık enflasyon oranı %34,43 olacaktır. Yani bu rakam, refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emekli zammını belirleyecektir.

Ağustos'ta Belirlenen Net Tarihle Memur ve Emekli Zamı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.