EkonomiGenelTürkiye

Kilogram fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor! 500 TL seviyesine çıktı, düşük fiyatlar kaçırılmamalı!

**Kurban Bayramı’nda Kırmızı Et Fiyatları Yükselmeye Devam Ediyor**

**Kurban Bayramı’nda Kırmızı Et Fiyatları Yükselmeye Devam Ediyor**
Kurban bayramı döneminde kırmızı et fiyatları düşmüş hatta bir dönem durağan bir şekilde devam etmişti. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı’nın Et ve Süt Kurumu’nun talebi üzerine yıl sonuna kadar ihracat izninin iptal edilmesine rağmen düşmesi gereken fiyatlar yükselmeye devam ediyor.

**Zamlar Artarak Devam Ediyor**
Öyle ki piyasalardan alınan son rakamlara göre bir hafta içerisinde karkas et fiyatlarına 15 TL zam gelirken, kıymanın kilosunun 500 TL’yi bulduğu belirtildi. Kasaplar ise özellikle vatandaşları 340 TL’nin altında olan kıymalara karşı uyarıyor.

**Son Bir Ayda 35 TL Zam**
İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, yaptığı açıklamasında et fiyatlarına bir ay içerisinde 35 TL zam geldiğini belirterek, “Bugün kasaplarda kuzu kıymanın kilosu kalitesine göre 560 lira ile 620 lira arasında değişiyor. Çanakkale tarafında kesim yapılan hayvanların eti yüzde 25 daha pahalı. Dana kıymanın kilosu da 420 lira ile 460 lira arasında değişiyor. Kuşbaşı da 430 ile 480 lira arasında bulunuyor’’ açıklamasında bulundu.

**500 TL’den Daha Ucuz Fiyatlar Var mı? Dikkat!**
Aydın Tüfekçi, açıklamasının devamında 500 TL’den daha düşük kıyma fiyatlarına karşı vatandaşları uyararak şunları söyledi: “Serbest piyasada şu anda dana karkasın kilosu 258 liraya mal oluyor. Tüm girdiler eklendiğinde etin fiyatına yüzde 55’e yakın zam geliyor. Biga kesimi etin kıyma fiyatı 460 lira. Kalitesine göre 430 lira ve 420 lira civarında değişen fiyatlar da var. Diğer yandan 320, 330, 340 liraya et alıyorsanız araştırmanızı tavsiye ederim”

**Besicilere Daha Fazla Destek Gerekiyor**
Tüfekçi, açıklamasının devamında ise fiyat artışının durması için bir an önce besicilere daha fazla destek yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kilogram fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor! 500 TL seviyesine çıktı, düşük fiyatlar kaçırılmamalı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.