EkonomiGenelTürkiye

Kredi Kartı Kullananlardan Ek Ücret Talebi

**Kredi Kartı Ücretleri Daha da Artacak: İşte Detaylar**

**Kredi Kartı Kullanıcılarına Kötü Haber!**

Kredi kartı kullanıcıları, alışverişlerinde kartlarını kullanmadan önce iki kere düşünmek zorunda kalacaklar. Çünkü, bu ücretlerin artık daha fazla olacağı belirtildi. İşte kredi kartı ücretleri hakkında merak edilen detaylar!

**Geçen Hafta Yüzde 3,5 Oranına Çıktı**

Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat’ın haberine göre, işletmelerin bir süredir kartlardan aldığı kredi kartı komisyon miktarı yüzde 0,49 – 0,79 oranından çıkarak yüzde 3,5’e ulaştı.

**İptal Talepleri Peş Peşe Geldi**

Bankaların bu kararıyla birlikte birçok iptal talebi de ardı ardına gelmeye başladı. İşletme sahipleri, komisyon oranlarının hızla artması nedeniyle gelirlerinin büyük bir bölümünün kesildiğini belirtiyor. Bu nedenle, ürün, mal veya hizmet fiyatlarına zam yapma yolunu tercih ediyorlar. Bu da müşterileri ve vatandaşları zor durumda bırakıyor. Vatandaşlar ise bu durumda kredi kartı kullanmaya daha fazla yöneliyor. Ancak, ay sonunda ekstrede görülen yüksek rakamlar pek çok kişiyi endişelendiriyor.

**Artış Devam Ediyor**

Geçim sıkıntısı çeken milyonlarca vatandaş, ayı geçirebilmek ve maaş dönemine kadar idare edebilmek için kredi kartlarını kullanıyor. Haziran ayındaki kredi faiz oranı yüzde 1,36 iken, Merkez Bankası’nın faiz artırım kararıyla birlikte bu oran daha da yükseliyor. Kredi kartı faizleri, Merkez Bankası kararının ardından 5 ay içerisinde neredeyse 3 kat artmış oldu.

**Kredi Kartı Kullanım Oranının Düşmesi Bekleniyor**

Ancak, durum böyle devam ettiği sürece, vatandaşlar bir türlü kredi kartlarından vazgeçemiyor. Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program’daki hedeflere göre, kredi kartı kullanım oranının asıl olarak 2024’te düşmesi bekleniyor. Vatandaşlar ise bu süre içerisinde kredi kartı kullanımından vazgeçmekte zorlanacak gibi görünüyor.

Kaynaklar:
– “Emeklilere 25.000 TL destek! Halkbank’tan ihtiyaç kredisine emekli ayarı!”,
– “23.59’da hesaplara ACİL tanımlandı! Ziraat Bankası, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, Halkbank 50.000 TL trink yatıyor”,
– “Borcu olanlara Müjde! Cumhurbaşkanı 6 ay ertelemeli borç kapatma kredisi 2023 müjdesi verdi”

Kredi Kartı Kullananlardan Ek Ücret Talebi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.