EkonomiGenelTürkiye

Kredi çekenlere 260 TL para iadesi! Müjdeli EMSAL KARARı için itiraz edenlere sevindirici haber

MÜJDE: İtiraz Edenlere Kredi Masrafı İadesi Yapılacak! – Bankaların yükselen kredi faiz oranları vatandaşları zor durumda bırakırken, kredi masrafları nedeniyle de sıkıntıya düşen milyonlarca kişi için bir emsal karar açıklandı.

Kredi Masraflarında İtiraz Hakkı!

Bankalar, mahkeme kararlarını hiçe sayarak kredi çeken müşterilerinden farklı isimler altında kesinti yapmaya devam ediyor. Ancak bir vatandaşın itirazı sonucunda emsal bir karar alındı. Siz de kredi çekenler arasında yer alıyorsanız hemen kontrol edin, sizden de kesinti yapılmış olabilir!

Kredi Dosya Masrafı İadesi Yargıtay Kararı İle Mümkün!

Adana’da yaşanan bir olay, kredi dosya masrafının geri alınabileceğini gösterdi. Bir konut kredisi almak için başvuran bir vatandaş, yapılan kesintileri incelediğinde full paket ücreti adı altında ekstra bir miktar ödeme yapıldığını fark etti. Bunun üzerine bankaya itiraz eden vatandaş, para iadesi alamayınca avukatı aracılığıyla hukuki süreci başlattı.

Banka, 260 TL’lik ücreti iade etmemek için bütün itiraz haklarını kullandı. Ancak davada son sözü söyleyen Yargıtay 3. Hukuk Dairesi oldu ve emsal bir karar verildi. Avukat Nazan Akça Subaşı, kararı değerlendirdi ve “Artık tüketiciler, bu masrafın hukuka aykırı olduğunu ispatlamak zorunda değil. Banka, masrafın hukuka uygun olduğunu ispatlamak zorunda. Bu karar, benzer durumda olan kişilerin kesintilerini incelemeye davet ediyor” dedi.

Kredi Masraflarının İadesi Nasıl Talep Edilir?

Yargıtay’ın kanun yararına bozma kararına göre, sözleşme çerçevesinde alınan masrafın hukuka uygun olduğunu ispatlamak bankanın sorumluluğunda. Bu kararla birlikte bankalar, benzer masrafları tekrar tüketiciden talep edemez hale geliyor. Bu yüzden kredi sözleşmesinde yer almayan masrafları geri almak isteyen vatandaşlar başvuruda bulunarak para iadesini talep edebilir.

Kredi çekenlere 260 TL para iadesi! Müjdeli EMSAL KARARı için itiraz edenlere sevindirici haber

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.